Hitunen

Hitunen

perjantai 11. marraskuuta 2022

Sirmione Gardajärvellä

 

Italian Gardajärvellä majoituimme Sirmionen vanhaan kaupunkiin kivaan rantahotelliin. Nappasin majoituksen muutamaa tuntia ennen saapumista, kuten suurimman osan tämän reissun majoituksista. Varauksen tehtyäni säikähdin, kun tuli viesti, että vanhaan kaupunkiin ei saa ajaa omalla autolla, vaan auto pitää jättää toisen hotellin parkkiin muurien ulkopuolelle. No, onneksi sieltä oli kuljetus, mikä tosin maksoi vähän ekstraa, mutta emmepä olisi autolla mitään tehneetkään tuolla kapeilla kujilla. 

Sirmione sijaitsee Gardajärven eteläpäässä niemellä. Hotellimme oli aivan rannassa, josta oli ihana lähteä kävelylle rantaa pitkin. Olimme Sirmionessa kaksi yötä, joten meillä oli kokonainen päivä aikaa kierrellä ja katsella paikkoja. Oli todella kaunis sää Saksan koleuden jälkeen, joten nautimme täysin siemauksin Gardan 17 asteen lämpötilasta iltapäivällä. Järven vesi oli aika alhaalla ja kävelimmekin ikään kuin järven pohjaa pitkin melkoisen matkan. 



Sirmionen vanha kaupunki on idyllinen paikka kapeine kujineen, ravintoloineen ja kauppoineen. Niemenkärjen pohjoispää on täynnä hotelleja. Kävellen meille tuli noin kolmen kilometrin lenkki, kun kiersimme niemen ympäri eli paikka ei ole suuren suuri, mutta aivan ihana kyllä!

Bloggeri toimii täällä näköjään todella hitaasti, joten tämän pitempää postausta en onnistu nyt tekemään. Näkemisiin ensi kertaan!




6 kommenttia:

  1. Kiitos...ihanat kuvat.
    Nautinnollista matkaa kauniissa maisemissa. Olet varmasti monta muistoa rikkaampi,kun saavut kotio❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Kyllä ollaan jo nyt monta muistoa rikkaampia, vaikka vasta 12 päivää reissussa.

      Poista
  2. Onpa kaunista!

    Tuo on kuin rahaa pankkiin laittaisi 💖

    VastaaPoista