Hitunen

Hitunen

tiistai 8. marraskuuta 2022

Etelä-Saksasta Itävallan kautta Italiaan

 

Vuosien toiveeni toteutui vihdoin, kun pääsimme lopultakin näkemään Neuschwansteinin linnan Etelä-Saksassa. Kun kuusi vuotta sitten ajaessamme Euroopan poikki Espanjaan edellisellä vuorotteluvapaalla saavuimme Neuschwansteiniin, oli sankka lumipyry ja kohdassa, mistä alla oleva kuva on, näimme vain valkoista pöperöä. Nyt sää oli kirkas, yöllä oli ollut ilmeisesti pakkasta, koska aamulämpötilakin oli vain +2 astetta. 

Olimme liikkeellä sen verran aikaisin aamusta, että parkkipaikallakin oli hyvin väljää. Linnaan sisälle olisimme saaneet myös liput, mutta päätimme jättää sisäkierroksen väliin ja keskittyä katselemaan linnaa ja maisemia. Tavoite oli myös päästä samana iltana Italian puolelle yöksi, joten kovin kauaa emme enää Saksan puolella olleet. Mieli teki jo lämpimämmille seuduille...


Mietimme, lähdemmekö Sveitsiin tapaamaan veljentyttöäni, joka on siellä vaihto-oppilaana, mutta lopulta päädyimme tosiaan ajamaan Itävallan poikki Alppimaisemia ihaillen. Innsbruckin jälkeen maisemissa oli havaittavissa selvää vihertymistä. 

Italian puolelle saavuttuamme painelimme ensin maksullisia moottoriteitä ja matka eteni joutuisasti. Gardajärven lähestyessä päätimme poiketa pienemmille teille ja sitten matka etenikin etanavauhtia. Ajoimme järven länsipuolta tunneleita ja jyrkkiä rantateitä pitkin ja niinpä pimeäkin pääsi lopulta tulemaan, ennen kuin pääsimme perille. Mutta kauniita olivat maisemat ja ilma oli selvästi lämpimämpää kuin Saksassa ja Itävallassa. Alakuvassa näkyy jo Gardajärven rantaa. 

Nyt on aika lopetella ja jatkaa toisella kertaa ihanan Sirmionen kuulumisilla.

 Hyvää viikon jatkoa sinne koti-Suomeen! 



1 kommentti:

  1. Onpa niin upeita maisemia! Teille on tulossa ihanat vapaakuukaudet. <3
    Neuschwansteinin linna on todella hieno ja sijaitsee niin kauniissa maisemissa. Itse pääsin käymään linnan sisäkierroksella toistakymmentä vuotta sitten, kun olin Radio Dein matkalla. Silloin olimme katsomassa myös Oberammergaun kärsimysnäytelmää. Ainutlaatuisia kokemuksia molemmat!
    Terveisiä viileästä Suomesta! Mittari näyttää nyt 0-astetta. Valmistaudun lähtemään töihin, Teille ihanaa päivää siellä lämmössä. <3

    VastaaPoista