Hitunen

Hitunen

perjantai 20. kesäkuuta 2014

Juhannuspoikaset


Kuistin aaltopeltikaton alla majaansa pitänyt västäräkkiperhe lähetti pikkuisensa eilisaamuna maailmalle. Arka poikanen istua jökötti rappusilla hiljaa ja antoi kuvaajan istua samalle portaalle. Onneksi Tyyne oli jossain muualla saalistamassa ja sain seurata tämän pikkuisen lentoharjoituksia rauhassa. Ehkä isä- ja äitilinnun sydän melkein jo särkyi, kun piti patistaa pikkuinen pesän reunan yli. Ja silti - sehän on luonnon laki - vanhempien on vain aina hyväksyttävä se, että jälkikasvu lähtee etsimään omaa paikkaansa.


Tasan 24 vuotta sitten 24 -vuotiaana sain juhannusaattoaamuna syliini ensimmäisen poikaseni. Miten kiitollinen olinkaan pienestä nyytistä, josta nyt on kasvanut harteikas nuorimies. Poikanen on jo lentänyt pesästä vuosia sitten, mutta onneksi palaa aina silloin tällöin - pyykkikassien kanssa ja ruoka mielessä. Sellaista se elämä, niin linnunpojilla kuin ihmisen lapsilla.


Juhannusruusut, ne aidot valkoiset, ehtivät jo lakastua, mutta muita ruusuja riittää pihassa kyllä. Ja kaikensorttisia muita kukkasia, joista tässä tämänaamuinen kavalkadi:Rauhallista juhannusta !


5 kommenttia:

 1. Niin ne poikaset vaan lähtee. Eivät ensinkään täysin oppineina ja elämänviisaina. Niin lähdettiin mekin aikanaan. Lienee silmissä ollut yhtä eksyksissä oloinen katse ; ) Mukavaa juhannusta sinnekin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juhannus meni, jos ei niin mukavasti, niin siedettävästi kuitenkin. Vesipumppu hajosi, mutta onneksi sadevesisaaveissa riittää vettä. Ja salama iski nettiyhteyden poikki, nyt toimii väliaikaisen modeemin avulla...

   Poista
 2. Meille kuoriutui juhannusaattona tipuja yhdelle ahkeralle kanallemme.
  Ihania pieniä juhannuslapsia :) ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olipas ne söpöjä, kävin kurkkimassa blogissasi. Hyvää jatkoa koko pesueelle!

   Poista
 3. Voi suloista pikkuista! Meilläkin poikaset pyrähtelevät takaisin kotiin. Esikoinen asui kotona kuukauden ennen kuin löysi sopivan vuokra-asunnon työpaikkansa läheltä. Kuopuskin muuttaa nyt valmistuttuaan opiskeluasunnostaan takaisin kotiin heinäkuun lopulla, kun ei vielä tiedä jatkaako uusilla opinnoilla vai jääkö tekemään töitä. Linnunpoikasilla ei ole huolta maallisesta roinasta ja siitä minne sen saisi mahtumaan :)

  VastaaPoista