Hitunen

Hitunen

sunnuntai 15. kesäkuuta 2014

Aamun ja illan valossa

... ja nyt on taas mies talossa. Kesälomansa alkajaisiksi mies järjesti minulle 11 päivää lomaa eli häipyi moottoripyöräilemään Espanjan helteisiin. Ruotsista palannut siskoni vietti meillä suurimman osan tuosta ajasta, joten enpä ehtinyt juuri haikailemaan motoristin perään. Mutta voi kuinka mukavaa oli taas saada oma kulta takaisin kotiin.


Aurinkoa ja sadetta on tälle kesälle riittänyt vaihtelvasti. Menneellä viikolla yhden vuorokauden sademäärä oli peräti 45 milliä. Hyvä, sillä kasvimaa ainakin oli rutikuiva. Ja nyt kaikki taas kukoistaa, ainakin muualla kuin siellä kasvimaalla.Keltamaksaruohot levittäytyvät itsekseen mihin milloinkin hauskoiksi mättäiksi. Muutenkin monet kasvit tuntuvat pomppivan paikasta toiseen ja niitä löytyy ihan jostain muualta, mihin olen mielestäni niitä istuttanut.Sormustinkukka on muutamassa vuodessa levinnyt yhdestä taimesta parin neliömetrin alueelle. Sehän sopii säästäväiselle puutarhurille. Tässä vielä nuput tiukasti supussa, pian varmaan avautuvat. Ylemmässä kuvassa nuputtelee pioni, jonka avautumista odottelen malttamattomana.


Vanhan ystävän kanssa kierreltiin eilen Turun kirppareita. Puutarhan komistukseksi aukkopaikkoihin löytyi erivärisiä lasipalloja. Paras löytöni oli kuitenkin hervottoman suuri lasitettu saviruukku, 4 euroa.


Tämä ovikellon korvike ei ole kirpparilöytö, vaan arpajaisvoitto. Pihapiirissä vierailee usein eläviä tällaisia.


Terassilla kukkivat mm. petuniat, joiden väleihin istutin pensaskrassia, jonka kukkimista saa vielä odotella tovin. Petunioista en yleensä kauheasti välitä, koska ne ovat niiiiin tahmaisia nypittäviä. Tämän väri oli jotenkin herkkä ja kun hintakin oli enää euron kappale, niin en voinut vastustaa.


Aurinkoisella mielellä alkavaan juhannusviikkoon!

3 kommenttia:

 1. Voi, että sulla on siellä leppoisan oloiset tunnelmat ja niin kaunista!!
  Taidankin kutsua itseni visiitille perennan alkujen toivossa:)
  Mitäs sanot?!
  Torstaina lähdemme Tampereelle , yövytään siellä ja jatketaan sitten Keuruulle.
  Laululintusen vatsaa kutittaa jo.....

  Siunattua juhannusviikkoa teille sinne!

  Ehditäänkö nähdä juhannuksen jälkeen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana ehdotus - tervetuloa nautiskelemaan kukkien keskelle, sitten juhannuksen jälkeen. Siunausta teidänkin juhannukseen ja onnea laululintuselle!

   Poista
 2. Heips. Tulin kurkkimaan mitä kivaa täältä löytyy ja täältähän löytyi vaikkas mitä!

  Miullakin sormustinkukkaset ovat jo nupullaan. =) Saapa nähdä minkä värisiä ne tänä kesänä ovat. =)

  VastaaPoista