Hitunen

Hitunen

sunnuntai 30. joulukuuta 2012

Lepoa ja liitoa


Joulu juhlista jaloin oli lepoa ja rauhaa, rakkaita ihmisiä ympärillä ja hyvää ruokaa niin ruumiille, sielulle kuin hengellekin. Kynttilöiden loisteessa joulumusiikkia tai täysi hiljaisuus - niin kaunista ja levollista. Jouluyön kirkossa siskon kanssa palanen taivasta. Ulkona upea pakkassää, kuu ja tähdet. Päivällä jossain välissä aurinkokin pilkisti. Tai sitten pyrytti liki vaakasuoraan. Kaikesta nautin. Varsinkin suklaasta.

Jouluun kuuluvat punaiset kukat ja tänä vuonna pitkästä aikaa ostin itse joulutähden. Kuistilla taas punaisena kukkii yhä kesän pelargonia! Niin kaunis valkoista hankea vasten.


Loma-ajat ovat usein yllätyksiä täynnä. Niin nytkin. Mies haaveili hakevansa etelänmailta vanhan moottoripyörän, 60-lukua. Matkakumppaniksi aiottu kaveri sairastui äkillisesti, eikä yksin voinut sellaiseen reissuun lähteä. Niinpä pikaisesti pakkasimme siskon kanssa parin kolmen päivän reissun varusteet ja hyppäsimme pakun kyytiin. Laivalla etelään ja siitä ajoa vieraalla maalla jos toisellakin. Lumisadetta, räntää, vettäkin ja hyytävä tuuli merenrantakaupungissa. Yöksi toiseen kaupunkiin, jo tutumpaan. Siskon kanssa kaupunkikävelyä ja pikku ostoksia. Kotiin iltalaivalla turkoosi kaunotar kyydissä. Sellainen reissu se, kaiketi vuoden viimeinen. Nyt rauhoitumme uuteen vuoteen kiitollisena kaikesta koetusta tänä vuonna ja enkeleistä, joita on matkassamme ollut. Elämä on ihanaa ja siinä riittää ihmeteltävää.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti