Hitunen

Hitunen

torstai 23. maaliskuuta 2023

Junaillen El Chorroon

 

Jokunen viikko sitten tajusimme, että aikamme täällä Espanjassa on käymässä vähiin ja monta aiottua juttua on vielä tekemättä. Joten hyppäsimme junaan, ensin Fuengirolasta Málagaan, mikä toistaiseksi on todella edullista. Vuoden alussa ostetulla kympin lipulla saa ajella huhtikuun loppuun asti niin paljon kuin tahtoo - ja lopulta sen kympinkin voi saada takaisin, jos on tehnyt vähintään 16 matkaa. Täällä tosissaan yritetään saada yksityisautoilua vähemmäksi ja ainakin meidän osaltamme tuo tavoite onkin toteutunut hienosti. Tämän vuoden puolella olemme tankanneet omaa autoa yhden kerran! 

Málagassa vaihdoimme junaa Maria Zambranon asemalla. Ostimme liput reilun tunnin matkan päähän Bobadillaan, joka on pienen pieni kylä El Chorron jälkeen. El Chorro taas on tunnettu huimasta El Caminito del Reystä eli Kuninkaantiestä, joka kulkee kävelypolkuna rotkojen reunamilla. Halusimme kuitenkin nähdä junasta käsin, miltä nuo rotkot näyttävät, joten siksi otimme päätepysäkiksi seuraavan aseman. Jos olisimme jääneet El Chorron asemalla pois, emme olisi päässeet sukeltamaan mm. tuohon vihertävään siltatunneliin yläkuvassa. Seuraava kuva alapuolella on juuri hetkeltä ennen tunneliin sukellusta. Kallionseinämällä näkyy kävelyreitin rakennelmia. Minua ei tuonne saisi käppäilemään edes maksusta, mutta mieheni on kiertänyt reitin joskus aiemmalla lomallamme. 

Olimme reissussa maanantaina, jolloin toistaiseksi Caminiton reitit ovat suljettuja, joten kaikkialla oli aikamoisen hiljaista. Myös Bobadillan kylä, jossa jäimme junasta pois, oli kuin suomalainen pikkukylä kesäpäivänä - ei mitään liikettä missään. No, vietimme kylässä tunnin verran ja hyppäsimme taas junaan, nyt El Chorroon. Näiden kahden kylän väli junalla on noin 15-20 minuuttia. Alla muutama kuva Bobadillan idyllistä.




 El Chorron kylä itsessään on hyvin pikkuruinen, muutama kahvila-ravintola, hotelli ja supermarketiksi itseään mainostava pikkupikkupuoti sekä joku kioski. Junan aikataulut olivat ainakin nyt sellaiset, että "jouduimme" viettämään El Chorrossa iltaan asti, koska aamupäivisin kulkee useampi juna, mutta siestan aikana ja illalla ei sitten vuoroja olekaan paitsi viimeinen iltakahdeksan maissa. Turistisumaa ei ollut, joten oli ihana kierrellä rauhassa pitkin kylää, käydä syömässä hyvää ruokaa ja tehdä pieni  patikkaretki Caminiton reittiä ikään kuin vastaan.  






Junaa odotellessa ehti tulla jo hämärä. Kauniit lyhdyt syttyivät valaisemaan kylänraittia. Näin turistikauden ulkopuolella reissaaminen on leppoisaa, kun ei tarvitse väistellä muita kulkijoita. Paluujunaan El Chorron asemalta nousi yksi matkustaja meidän lisäksemme. Junassa olimme kahdestaan isossa vaunussa. Kesäaikaan on varmasti tiukkaa, mahtuvatko kaikki istumaan... 





Mukavaa loppuviikkoa sinulle! 





3 kommenttia:

  1. Ihanat kuvat!
    Olen niin elänyt näissä kuvissanne mukana tunnelmassa.
    Välillä tuntuu jo, että olen itsekin siellä.
    Kolme vuotta sitten junalla menimme myös Fuengirolasta Malagaan. Junalla
    matkustelu on todella edullista siellä.
    On teillä ollut ihania hetkiä, retkiä, aurinkoa ja maisemia.
    Nauttikaa kaikista hetkistä mitä saatte vielä olla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Päivi! Varmaan mukaan pääsyä tällaisiin virtuaalimatkoihin helpottaa, jos on itse joskus käynyt samoissa maisemissa, niin kuin sinä. Vielä on jokunen viikko jäljellä, nyt alkoikin kunnon helteet.

      Poista
  2. Luulin jo tätä kommentoineeni, mutta ehkä erehdyin.

    Olemme nimittäin käyneet myös El Chorrossa omalla Malagan matkallamme. Kävimme siellä myös syömässä. Mikä sattuma!

    Ihanaa reissun jatkoa 🥰

    VastaaPoista