Hitunen

Hitunen

lauantai 11. maaliskuuta 2023

Kesä!

 

Tällä viikolla on säätilassa tapahtunut huima käänne kauan kaivattuun suuntaan eli nyt on kolkuteltu jo hellerajoja harva se päivä. Málagan itäpuolella on tänään menty jo yli 30 asteen virallisissa mittauksissa, mutta minulle riittää kyllä tämä Fuengirolan 24-25 astetta. Tuulista säätä on välillä edelleenkin, mutta ihanasti myös tarkenee jo hihattomalla paidalla. Aurinkovoidetta suojakertoimella 50 kuluu mulla joka päivä, kun olen niin herkkä palamaan.  

Nämä kuvat ovat Sierra de Mijakselta, jossa kävimme reilu viikko sitten aurinkoisella patikoinnilla jälleen kerran. Mijaksen vuorilla riittää patikointireittejä, joita emme vielä ole ehtineet käydä läpi läheskään kaikkia. Tämä reitti oltiin kyllä jo kävelty joskus neljä vuotta sitten, mutta toisinpäin. 


Tällä viikolla emme ole ehtineet patikoimaan, vaan olemme saaneet olla mukana touhuamassa lasten kanssa monenlaista. Välillä yksi lapsi, välillä kymmeniä. On seikkailtu, leivottu, kerätty rannalta aarteita. Olemme olleet myös toteuttamassa Aurinkorannikon lasten tukikonsertteja, joilla kerätään varoja lasten parissa tehtävään työhön eli kerhojen, leirien, retkien yms. järjestämiseen. 

Rieskoja niin kaurapuuronjämistä kuin perunamuusistakin tuli leivottua kolmena peräkkäisenä päivänä, ensin kotona, sitten lasten kanssa. Ja voi että maistuivat kaikille voin kanssa! 

Mukavaa talven, kevään tai kesän jatkoa riippuen siitä, missä olet!

8 kommenttia:

 1. Voi ihanuus noita vehreitä maisemia ja kaunista kesäistä säätä.
  On teillä siellä mukavaa ja kerrassaan ihanaa seuraa. Herkullisia rieskojakin valmistunut myös, kyllä lapset tykkää.
  Ja tuo lämmin voi ihanuus odotan niin kesää.
  Mukavia hetkiä ja retkiä teille sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Päivi! On ihanaa, kun lopultakin tuli lämpöä aika viileän talven jälkeen. Hyytävä tuuli on saanut olon monesti tuntumaan lähes samalta kuin Suomen pakkasissa, mutta onhan tämä valoisuus aivan superhienoa. Kyllä se kevät vielä teillekin koittaa!

   Poista
 2. Upeita kuvia taas kerran! ❤️ On siellä niin kaunista. Uskomatonta, miten kesäistä siellä jo on. Täällä on vielä täysi talvi, ja tänäänkin aiotaan lähteä hiihtämään. Nauttikaa te valosta, lämmöstä ja noista ihanista maisemista! ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Kirjarikas! Mukavia hiihtokelejä sinulle!

   Poista
 3. Ihanaa, että teillä on jo lämmintä 🥰.
  Toivottavasti ette paistu kuumuuteen kesän lähestyessä vielä tiiviimmin.

  Olette löytäneet mahtavia aktiviteetteja siellä.
  Oletteko kotonakin yhtä aktiivisia vai onko tuo loman tai ympäristön tuomaa virettä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valo ja lämpö tekevät hyvää viileän talven jälkeen. Minulla tosin lämpöraja alkaa mennä siinä 25 ylittyessä eli kovin kuumasta en tykkää. En voisi kuvitellakaan olevani kesää täällä, kun lämpötila nousee yli 35 asteen.
   Täällä jotenkin tuntuu, että energiaa riittää monenlaiseen puuhaan - tosin emmehän me täällä käy päivätöissä niin kuin kotona ollessa, joten jotain aktiviteettia on oltavakin, ettei täysin sohvaperunaksi muutu. Olemme kyllä Suomessakin monessa vapaaehtoistoiminnassa mukana.

   Poista
 4. Kiitos, Suvi! Ihanaa kevättä sinne!

  VastaaPoista
 5. Oih - mitkä upeat patikkamaisemat... jo sana patikoiminen saa kurkkaamaan vaelluskenkien suuntaan.... niitä on aina ihana käyttää!! Ja upeaa vapaaehtoistyötä juuri lapsille - arvostan todella ja suuresti!!
  Olenkin viime aikoina pohtinut ja tullut useasti samaan lopputulokseen, että parasta mitä voi (itse asiassa kenelle tahansa) ANTAA on oma aika!!
  Nautinnollista ja sopivan omannäköistä ja aktiivista jatkoa kevät/kesä eloonne....

  VastaaPoista