Hitunen

Hitunen

lauantai 30. heinäkuuta 2022

Pieni lomanen pihapuuhien keskellä

 

Aika tiiviisti olemme viettäneet kesää yhtä ja toista puuhaillessa niin kotipihalla kuin kyläsaunalla, joten pieni yhden päivän lomanen teki terää. Perinteinen kesäreissumme suuntautui jälleen Kangasalan ihaniin maisemiin ja Mobilian automuseoon. Mielestämme museon kesänäyttelyt ovat joka vuosi olleet hyvin rakennettuja ja mielenkiintoisia myös ei-niin-teknisesti-orientoituneen (naisen) näkökulmasta, eikä Mobilia tuottanut taaskaan pettymystä. Kaiken lisäksi paikan ravintolasta saa hyvää lounasta, myös gluteenittomana. Ja plussana on kaunis ranta-alue, johon aina pakenen siinä vaiheessa, kun tekniikan ihmeet alkavat ahdistaa...


No, olihan siinä näyttelyssä paljonkin mielenkiintoista, mutta ei juuri tullut kuvattua sisällä, paitsi näitä hauskoja vanhoja mainostekstejä (Huom. meillä ei ole Chevrolet -merkkistä autoa) : 


Kotona on tullut kuljeskeltua lähimetsässä joka päivä. Mustikoita ja vadelmia on niin paljon, että ei meinaa ehtiä kaikkea poimia. Piirakkaa olen ehtinyt tehdä muutaman kerran, tässä kauratoscalla kuorrutettua gluteenitonta (oli niin hyvää...) :


Oma piha tuottaa muutakin satoa ja mm. kesäkurpitsat kasvavat vauhdilla. Nyt kokeilin broilerijauhelihatäytettä ja hyvää tuli siitäkin: 


Ja lempikukkani tsinniat ovat lopultakin avanneet nuppunsa hohtavan pinkkiin kukintaan. Terassilla kukkii lisäksi pinkkiä kesäneilikkaa (viime kesänä ostettua ja kuistilla talvetettua) sekä pinkkejä petunioita. Aurinkoista elokuun alkua! 8 kommenttia:

 1. Kesäreissut piristävät aina. Ihana tuo koivu ja järvi kuva💚 kesän kauneutta.
  Onpa kaunis kukka tuo sinun lempikukkasi🌸 kesän kukkaloisto on myös parhautta.
  Nam täytetyt kesäkurpitsat, niitä teen kyllä viikolla. Herkullisia!
  Mukavia puuhasteluja viikonloppuusi ja elokuun alkuusi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Päivi! Mikäs sen suomalaisempaa kuin järvi ja koivu, vaikka itselle läheisempi on tätä nykyä meri. Mukavaa elokuuta sinullekin!

   Poista
 2. Hauska tuo naisille suunnattu automainos! Mustikkaa on todella runsaasti! Tänä aamuna lähdimme jo yhdelsän aikoihin metsään ja saimme reilussa tunnissa saaliiksi kaksi sangollista mustikkaa. Yhden ämpärillisen jo siivosin ja pian alan siivota toistakin. Välillä vaan täytyy istahtaa koneelle ja katsoa, mitä maailmalla tapahtuu.
  Ihanaa elokuuta Sinullekin ja hyvää työrupeamaa sitten, kun koulut jälleen alkavat, terkuin Piipe Keski-Suomesta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No jopas olitte ahkeria tänään! Minulla on jostain kumman syystä isojen ämpäreiden kammo, joten menen mieluummin mustikkametsään pikku astian kanssa ja käyn vaikka pari kolme kertaa päivässä... Näin siksikin, että en yhtään tykkää marjojen siivoamisesta, eli poimin käsin ja valmiiksi puhtaita. Helppo kipata suoraan pakasterasioihin.

   Poista
 3. Ihanaa!

  Mobilia-käynnin yhteyteen kannattaa yhdistää käynti viereisessä Sääksisäätiön Pohtiolammen alueella. Lintujen lisäksi paikalta on ainakin aikaisemmin saanut tuoretta savustettua lohta 👍

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä, Susanna! Ehkä ensi kesänä sitten Pohtiolammelle.

   Poista
 4. Pikku lomaset ovat välillä tarpeen. Herkkusen näköistä piirakkaa. Ihanaa elokuuta.

  VastaaPoista
 5. Kauniita kuvia! Ja asiallinen Chevrolet-mainos 😄 Minusta vanhat autot ovat ihanan nostalgisia. Me kävimme kerran lakassa, mutta muut marjahommat ovat vielä jääneet.

  VastaaPoista