Hitunen

Hitunen

sunnuntai 14. elokuuta 2022

Elokuun silta

 

Elokuu on meille opettajille tyypillisesti silta kesälomasta takaisin työhön. Vähitellen alkaa mieli ja kroppakin hyväksyä sen, että elämä on taas kellotettua ja arkisin on mentävä annettujen aikataulujen mukaan. Mutta toisaalta rutiinit luovat hyvät raamit arkeen, ja ainakin aluksi aamut alkavat herätyskellon pirinällä. Ehkä myöhemmin, kun noihin aikaisempiin aamuihin taas tottuu, oppii heräämään jo ennen pirinää. 

Elokuu on tuonut mukanaan paljon muutakin kuin työn alkamisen. Ihmeellisen lämpimät päivät ja upeat illat sekä kuutamon sillat. Vielä riittää metsässä mustikoita ja vadelmia, kasvimaalla satoa korjattavaksi talteen. Porkkanat, perunat, kesäkurpitsat, punajuuret, raitajuuret, mangoldit ja tomaatit kasvavat vauhdilla. Oman maan aineksista tehty ruoka on parasta lähiruokaa ja huipputuoretta. Ihanaa, kun on maata, missä viljellä noita herkkuja. Lisäksi omenat, luumut ja kriikunat ovat kypsymässä - viinimarjat jo enimmäkseen poimittu. Elokuu on yksi parhaista kuukausista - mitä siitä, vaikka osa kukista jo kuihtuu, kunhan puutarhassa riittää syötävää pitkälle syksyyn. Tänä vuonna omena- ja luumusato näyttää kyllä harvinaisen huonolaatuiselta, mutta onneksi on viimevuotistakin omenahilloa kellarissa jäljellä. 


Elokuussa on usein vielä lämpimiä päiviä ja tänä vuonna näköjään oikein kunnon hellejakso ainakin täällä eteläisemmässä Suomessa. Eilen vietin rannalla "lahjalapsen" kanssa tuntikausia seuraten hänen iloista pulikointiaan ja uimahyppyjään. Välillä myös molemmat syvennyimme omiin kirjoihimme ja söimme eväitä. Sitten taas oli ihana pulahtaa virkistävään veteen. Viime kesänä tuli uitua todella usein, mutta voi olla, että tänä kesänä olen uinut ja saunonut rantasaunassa vielä useammin. Merivesi on nyt noin 18-asteista, mikä ei vielä tunnu liian kylmältä. 


Nautitaan elokuun upeista päivistä ja lempeistä illoista!10 kommenttia:

 1. Kauniit kuvat. Hyvää alkanutta lukuvuotta ja elokuuta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Maarit! Lukuvuosi on alkanut ihan mukavasti, vaikka hellesää hieman väsyttää niin lapsia kuin meitä aikuisiakin.

   Poista
 2. Voi miten ihania kuvia! ❤️ Voimia sinulle taas töihin ja nautitaan tästä ihanasta loppukesästä! Elokuukin on hienoa aikaa, vaikka kesästä luopumisen haikeuttakin on ilmassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kuvakehuista ja voimien toivotuksista!
   Tänään on oikein paljon satanut keltaisia lehtiä nurmikolle - jollain lailla hyvin syksyistä, vaikka lämpötila on erittäin kesäinen.

   Poista
 3. Upeat kuvat, voi ihanuus kuinka kaunis tuo ilta aurinko kuva onkaan.
  Elokuu on kaunista kesäaikaa onneksi vielä. Nautitaan auringosta ja vihreydestä.
  Työn iloa sinulle! Ja mukavia elokuisia hetkiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuplakiitos, Päivi! Nyt on kyllä ollut ihania iltoja, jolloin voi rauhassa istuskella laiturilla tai kotipihan terassilla.

   Poista
 4. Ihanat kuvat ja tunnelmat!

  Kesä jatkuu minusta vielä pitkälti syyskuun puolelle, vaikka se siellä syyskesää onkin. Nautitaan 💖

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Susanna!
   Elokuun illat ovat tunnelmallisia ja nyt tuota lämpöä on riittänyt pitkälle iltaan, jopa yöhön.

   Poista
 5. Uskomatonta, miten saimme vielä elokuiset helteet! Kaikesta sadosta saa olla kiitollinen; mustikkaakin on ollut todella runsaasti kerättäväksi.
  Siunattua koulun alkua, ilon hetkiä ja voimia arjen keskelle toivottelee Piipe

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Piipe! Kyllä tämä lämpöaaltokin on parempi kuin kylmyys ja koleus, vaikka ilolla toki odotan ensi viikon hieman viileämpää säätä.
   Juuri keräsin pensasmustikkasatoa talteen, niitäkin tulee runsaasti. Kiitollisuus kuvaa hyvin tätä loppukesää - iloa on paljon.

   Poista