Hitunen

Hitunen

lauantai 27. helmikuuta 2021

Loma loppuu ja talvikin?

 


Talvilomaviikkoomme on mahtunut paukkupakkasta, liukkautta, sumua ja kirkasta paistetta. Pari päivää on ollut niin keväisen oloista, että epäilen talven selän jo taittuneen. Tiaisetkin sirkuttivat jo siihen malliin, että kevät on tullut. Ja pihallamme paritelleet naapurin kissatkin kai sen aavistivat. Voi olla, että toukokuun alkupuolella mäkemme vilisee pieniä pörröturkkeja... 



Viikon aikana lumien haihtuminen on ollut huimaa. Hiihtäminen pellolla ei enää onnistu suurten multalaikkujen takia. Tiet alkavat olla ihan sulia ja pihallakin jo vihreä nurmi paistaa sieltä täältä ( vai sammaltako lienee?). Keittiön ikkunalla on jo rivi paprikoita omissa purkeissaan, samoin muutama pelargonian taimi. Yksi yllätyskasvikin on tulossa, mutta siitä teen ehkä myöhemmin oman tarinan. 

Ulkona on ollut säästä riippumatta kiva liikkua. Nautin sekä sumusta että auringonpaisteesta, molemmissa on puolensa. Lähiranta sumuisena oli upean vähäeleisen kuvauksellinen ja kaupunki aurinkokylvyssään toisella lailla kuvauksellinen. Jäiden lähtö merellä ja joella on erilainen tapahtuma. Tässäpä näitä viime päivien maisemia. 









Hyvää helmikuun viimeistä ja Kalevalan päivää
 (huomasitko Kalevalan suuren hauen kita auki joessa?)
 sekä mainiota maaliskuuta kaikille! 



6 kommenttia:

  1. Upeita kuvia <3 Meillä on täällä Kainuussa pakkaset väistyneet. Nyt kun tulee napakat yöpakkaset, niin saadaan kestävät hanget. Kauniita talvisia päiviä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Tarja K! Meilläkin oli hetken eilisaamuna kantohanki, mutta tämänpäiväinen paiste on jo sulattanut pellot aika hyvin. Hyvää talven jatkoa sinne Kainuuseen!

      Poista
  2. Kaunista on niin sumu kuin paistekin.

    VastaaPoista
  3. Luonnonilmiöt,ne ns. arkisetkin, jaksavat ihastuttaa ja hämmästyttää. Ja kyllä: huomasin hauen pään. Ihmettelinkin, että näenkö nyt ihan omiani. Tsoin luulin, että kiveen on kuvattu hai! :)
    Zemppiä uuteen työviikkoon! Me aloitamme nyt lomailun.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hauki tai hai - ihan miten sen haluaa nähdä ;)
      Kiitos, Piipe, tsemppaamisesta - uusi työviikko loman jälkeen on alkanut ihan mukavasti.

      Hyvää lomaa sinulle!

      Poista