Hitunen

Hitunen

perjantai 13. marraskuuta 2020

Väriä vai harmaata?

 


Marraskuun harmaus on totaalista - tai sitten ei. Kaikkihan tunnetusti riippuu näkökulmasta. Ja monen mielestä harmaa on kaunein väri maailmassa. Ainakin se on rauhoittava, eikä hyppää silmille kuten neonvärit esimerkiksi. Mutta itse kuulun niihin, joille tämä vuoden harmain kuukausi on lupa käpertyä sisälle, sytytellä kynttilöitä, syödä suklaata, lukea ja kutoa sukkia. Eli kaikki asioita, joita värittää jokin muu kuin harmaus!


Kaunis ja ruskainen lokakuu on ohi, ja maisema on kieltämättä monena päivänä ollut aika tasaisen harmaata. Sateella tai ilman. Sumulla tai ilman. Sumuisena ympäristö näyttää jotenkin salaperäiseltä ja sekin on tavallaan kaunista. Silti minä kaipaan värejä ympärilleni, joten jos luonto ei niitä tarjoa, niin on itse väritettävä ainakin sisätilat ja pukeuduttava värikkäästi. 


Onneksi tulee joulu, johon kuuluvat värit (sanoo hän, joka eilen osti kirpputorilta harmaasävyisen joulupöytäliinan!). Kynttilät, tuikut, jouluvalot, kaikkia pitää olla paljon, jotta tämän kaiken pimeän yli jaksaa. Ja värikkäät amaryllikset, joulutähdet ja muut ilontuojat. Melkein jo ostin itselleni ensimmäisen joulukukan, mutta sitten päätin odottaa vielä muutaman viikon. Joulukortit kuitenkin jo yhtenä iltana askartelin, kun oli niin pimeää ja synkkää. Terveisiä vaan kaikille jouluttajille ja erityisesti Täti Siniselle! Lapsuudesta muistan, miten ihana  oli käydä järven takana ihailemassa Täti Sinisen kotia, jossa oli niin paljon lapsen mieltä kiehtovia jouluesineitä. 

Marraskuun harmaudesta saa onneksi kukin nauttia tavallaan, vaikka sitten joulua ajattelemalla! Joulua ei voi perua, ei edes koronalla ole lupaa sellaiseen!!



5 kommenttia:

  1. Marraskuu on minulle aika raskas kuukausi, mutta olen saanut apua kirkasvalolampusta. Onko vaikutus todellista vai blaseboa; ei sen niin väliä, kunhan auttaa.
    Joulua jo minäkin ajattelen. Tänään ostin joulumerkit ja alan vähitellen kirjoitella kortteja. Hoosiannaa hyräilin mielessäni kauppaan ajellessa. Kahden viikon päästähän on jo eka adventtisunnuntai.
    Nuo värikkäät kuvasi piristivät ihan oikeasti täällä ruudun takana istujaa.
    Ihanaa,levollista, siunattua marraskuun jatkoa Sinulle, Hitunen! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Piipe! Tosiaankin vain kaksi viikkoa ensimmäiseen adventtiin. Hienoa, että kirkasvalolamppu on auttanut sinua. Minun ei ole tullut koskaan kokeiltua sellaista. Ehkä nuo kynttilät riittävät ;)
      Siunattua marraskuuta sinullekin!

      Poista
  2. Lila-keltainen väripari on upea.
    Blogissani on sinulle haaste.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tai siis tulossa, koska en vielä julkaissut tekstiä. :))

      Poista
    2. Kiitos, Maarit! Tartun haasteeseen joskus hieman myöhemmin...

      Poista