Hitunen

Hitunen

lauantai 21. marraskuuta 2020

Ensilumen huiskaisu

 


Perjantaina satoi ensilumi, mutta tänään lauantai-illan vesisateessa se on jo lähes kadonnut. Vuosien kokemuksella osasin aavistaa, että ei se kauaa maassa pysy, joten ne hetket oli tallennettava kuviksi. Töiden jälkeen tein pienen metsälenkin kerrostalojen takamaastossa. Voi, miten oli metsä rauhoittavan kaunis!


Tänään vielä luminen maisema näytti upealta aamuauringon värjätessä sen hennon roosaksi. Maisema tosin oli vaihtunut jo eilisiltana kaupunkimetsästä tänne maalle. Elämme vuoron perään kahta kotia, miten nyt sattuu milloinkin hyvältä tuntumaan. Yleensä kaksi tai kolme yötä kaupungissa viikon aikana ja loput täällä maalla. Onhan tämä tavallaan luksusta, kun kaikilla ei ole edes sitä yhtä kotia. Kaupunkikodista työmatka on meillä kummallakin lyhyempi, mikä tässä iässä alkaa jo tuntua tärkeältä. Ja varsinkaan pimeällä ei ole kiva ajella pitkää matkaa, joten siksikin on ihana välillä jäädä puolitiehen eli kaupunkiin yöksi. 

 

Lumella on kyllä ihmeellinen vaikutus. Se tekee maiseman valoisammaksi ja kauniimmaksikin. Ja miten se vaikuttaakaan siihen, että joulutus alkaa lisääntyä! Tänään virittelin lisää valoja pimeää torjumaan niin sisälle kuin pihallekin. 


Kaunista marraskuun loppua sinulle!

6 kommenttia:

  1. Meilläkin satoi lunta ja näin on, että joulutus iski välittömästi! Hain vintistä jouluverhot, jotka silitin (joululaulujen säestyksellä) ja ripustin tuvan akkunoihin, samoin keittiön ikkunaan. Jouluinen matto löysi paikkansa keittiön lattialle. Ensilumella on ihmeellinen vaikutus!
    Ihanaa sunnuntaita, turvallisia ajomatkoja viikolla!

    VastaaPoista
  2. Osuit oikeaan ensilumen vaikutuksesta, heti alkaa jouluttaa. :)
    Hieno tuo peltomaisemakuva.

    VastaaPoista
  3. Kevyen lumen jäljiltä metsässä sulana pysyvät polut ovat jotenkin niin ihania.

    Meillä lumi suli viime yönä vesisateen myötä.

    Upeaa alkavaa viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eipä ole lunta enää täälläkään. Kiitos, samoin sinulle hyvää alkavaa viikkoa!

      Poista