Hitunen

Hitunen

perjantai 20. joulukuuta 2013

Plussainen perjantai

Lounais-Suomea tänään on aurinko armas hellinyt ja parhaimmillaan mittarissa on ollut yli viisi astetta plussaa. Nurmikko on sopivasti joulunvihreä ja valkoista on vain joulukorttien hankikuvissa. Tänään on virallisesti tämän vuoden viimeinen työpäiväni, mutta paikalliseen tapaan olen lomautettuna todistustenjakopäivän ja siksi olikin hyvä aika aloittaa joulusiivous. Yläkerta on siivottu niin hyvin kuin viitsin (ei siis kovin hyvin, mutta paremmin kuin normaaliviikonloppuina). Oma työhuoneeni pursuaa kaikenmaailman rompetta, joten sen kunnollinen siivous saa odottaa kevättalveen. Kuopuksen huoneessa tein varovaisen siivouksen kaiken sen elektronisen rojun keskellä varoen tallomasta tärkeitä komponentteja tai potkimasta piuhoja irti.


Ja mikä se sitten on tämä joulukukkanen, joka viihtyy idänpuoleisella ikkunalla maljakossa?! Laitoimme marraskuun puolivälissä verkkoja hedelmäpuiden ympärille ja siinä piti leikata muutama oksa pois, jotta sai verkon ylettymään puun ympäri. Otin oksat maljakkoon ja kuukaudessa tapahtui kiva kasvun ihme: päärynänkukkiahan siinä. Onhan se jouluinen kasvi muutenkin tuo päärynä. Meillä ainakin syödään joskus pipareita päärynäsiivujen ja Aura-juuston kanssa.



Jossain ovat kamelikaravaanit jo lähteneet joulun viettoon. Nämä tässä lapsuuskodin pirtin ikkunalla jonain lumisena jouluna. Illalla menemme satamaan vastaan yhtä karavaania ja huomenna toinen saapuu lentokoneella. Ihana saada jouluksi koko perhe koolle vahvistettuna iloisella isosiskolla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti