Hitunen

Hitunen

sunnuntai 22. joulukuuta 2013

Elävä puuhevonen

Neljäs adventtisunnuntai. Joulu on jo ovella. Mutta namusia ei vielä ole kuusen oksilla, koska kuusi on pihalla. Huomenna ehkä jo sisällä. Ettei vain jäisi ihan niin viime tippaan kuin joskus muinoin velipojalla, joka lähti hakemaan kuusta aattoiltana seitsemän maissa...


Iloisen isosiskon kanssa menimme päivällä sateen ropistessa metsään ja keräsimme sammalta, jäkälää  ja varpuja jouluisiin istutuksiin. Pesuhuoneen lattialla kököttäen askartelimme ruukun jos toisenkin iloksemme ja vähän naapurienkin iloksi. Iltapäivällä innostuimme valamaan vielä kynttilöitä. Siskon kanssa puuhailu on mukavaa ja aika kuluu kuin siivillä, vaikka kiireestä ei ole tietoakaan. 


Neljäs adventtisunnuntai huipentui kauneimpien joululaulujen parissa lähikirkossa. "Arkihuolesi kaikki heitä" kajahti komeasti monien muiden rakkaiden ja tuttujen laulujen seuratessa. Illan juontaja puhui joulumuistoista ja siitä, että kaikki toiveet eivät aina toteudu. Yli 50 vuotta hänkin oli toivonut elävää puuhevosta saamatta sitä vieläkään. Minä yhdyin sydämestäni lauluun "rauhaa päälle maan", mutta jääköhän sekin vain toiveeksi - ainakin toistaiseksi.


7 kommenttia:

 1. Ihania kynttilöitä :) Noita kelpaa poltella - jos raaskii! Asetelmien teko on myös hauskaa. Hyvää joulua!

  VastaaPoista
 2. Kauniin sinisiä kynttilöitä olette tehneet. Asetelmat ovat varmasti mieluisia. Hyvää Joulua! Ja rauhaa...

  VastaaPoista
 3. Mukavaisia puuhia teillä ollut!
  Minä nautin eilen oppijalta saadun lahjalipun kanssa Tuomiokirkon konsertista. Oppijani äiti laulaa Luminos-kuorossa. Viime vuonnakin samaisessa tilaisuudessa sisimpään asettui lepo ja rauha. Niin kävi nytkin. Kirkko kaikui kauniiden acapella-sävelien täyttämänä. MAiseman tummuudenkin läpi loistaa joulun lapsen kasvojen hehkuva valo!
  Kohta lähdemme metsälenkille reippailemaan ja sitten kinkku paistumaan!
  Joulukoti on valmis.

  Siunattua ja levollisen ihanaa joulua sinulle♥

  VastaaPoista
 4. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 5. Kiitos kommenteista ja rauhaisaa joulua teille kaikille!

  VastaaPoista
 6. Aivan ihana joulutunnelma välittyy vaikkei sitä lunta saatukaan ja myrskytkin riepottelivat tässä taannoin. Tulimme savusaunan ja aattona vielä lumisen Syrjälän pihan jälkeen vihreään Kokkolaan. Lenkille lähtiessä ei tarvitse jäänastoja tällä kertaa. Kiitos blogista, vanhemmat sukulaiset jälleen ovat kiittäneet vaikkeivat kommentteja täällä julkaise. Tämä on sellainen voimia ja rauhaa huokuva blogi, Hitunen:) kiittelee Sirunen, Säröinen:)

  VastaaPoista