Hitunen

Hitunen

keskiviikko 7. kesäkuuta 2023

Lomalla (viiden työpäivän jälkeen)

 

Viikkojen sisällä makoilun (enimmäkseen) jälkeen oli ihana päästä muutamaksi päiväksi töihin. Lapset olivat odottaneet kovasti ja kyselleet usein, milloin tulen. Jostain syystä vuorotteluvapaitteni sijaisten kanssa on käynyt aina niin hyvä tuuri, että minun paluutani töihin on odotettu. Ja täytyy sanoa kuudesluokkalaisten kevätjuhlapuhetta lainaten "Tulee ikävä!". Kun on kuusi vuotta saanut kulkea rinnalla ja nähdä pikku kullannuppujen kasvun teineiksi, ei voi muuta kuin ihmetellä ensinnäkin vuosien vauhtia, mutta toisaalta myös sitä, miten oppi tarttuu. Esimerkistäkin. Uskon, että näistäkin hyvästelemistäni nuorista kasvaa fiksuja aikuisia. Open mieltä ilahduttaa myös nähdä joskus uutisissa tai muissa medioissa tuttuja kasvoja, entisiä oppilaita. 

Kesäloma on siis edessä ilman sen suurempia suunnitelmia. Anoppilassa lähdetään käymään heti, kun tunnen siihen kykeneväni - se kun vaatii noin 500 kilometrin istuntoa autossa suuntaansa. Toki matkalla voi yöpyäkin ja ainakin pitää tusinan taukoja, jos siltä tuntuu. Toistaiseksi pisin automatkani yhtäjaksoisesti on ollut töihin eli vajaa 50 km. 

Pihapuuhia olen tehnyt vähän kerrallaan. Onneksi on monitaituri mies, joka tarvittaessa auttaa ja tekee fyysisesti vaativimmat puuhat. Enkä antaisi porkkanan- tai salaatinsiemeniä hänen kylvettäväkseen - siinä voisi olla koko pussillinen yhdessä kasassa. 


Aurinkoista alkukesää sinulle!

8 kommenttia:

 1. Ihanat kukat ja loisto keksintö tuo betonikakku koriste...kaunis somiste!
  Kohta pääset loma laitumille, voi tiedän niin tuon tunteen, kun lasten kanssa koko ikäni työskennellyt varhaiskasvatuksen ja eskarinkin parissa, niin huomaa kuinka ne kullannuput varttuvat.
  Ja tänä päivänäkin saan rippijuhliin kutsuja ym. Tai esim eräs lapsi kaupassa viikko sitten, huusi isolla äänellä kavereilleen " Hei tuolla menee se eskaritäti..ja lapset nekin ovat jo yläasteelle siirtymässä. Ihana nähdä myös lapsia kouluikäisinä, joita olen päiväkodissa hoitanut.
  Nauti lomastasi, tee kaikkea rentouttavaa ja mukavaa...juuri niistä mistä tulee hyvä fiilis!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Päivi! Loma on alkanut mukavasti, pieniä pihapuuhia ja viileämmillä säillä akryylimaalausta. Eli juuri sitä, mistä tykkään.
   Mukavaa kesää sinullekin!

   Poista
 2. Ihanaa kesälomaa sinulle! Onneksi pääsit vielä töihin hyvästelemään kuudesluokkalaisia. Pitkä ajomatka teillä on anoppilaan. Toivottavasti sekin vielä onnistuu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Pitkäkin ajomatka sujuu, kun saa riittävästi taukoja. Normaalisti tuo matka on mennyt reilussa kuudessa tunnissa kahdella tauolla, mutta nyt varataan koko päivä.
   Ihanaa kesää sinulle myös!

   Poista
 3. Ihanaa kuulla, että jaksat jo noinkin paljon! Päivä päivältä elämä toivottavasti parantaa potkuaan 🥰.

  Nauti nyt kaikesta siitä, mistä voit. Huonotkin kelit voittavat syystalven mennen tullen 🤭.

  Iloa päiviin 🥰

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Susanna! Kelit ovat olleet mielestäni aika kohtuulliset, tosin sadetta olisi saanut jo tulla, kun maa huutaa kuivuuttaan. Lämmin sääkin on silti ihan toivottua ;)
   Iloa sinunkin kesääsi!

   Poista