Hitunen

Hitunen

tiistai 9. toukokuuta 2023

Pihapuuhastelukaipuuta

 

Viikot vierivät - makoillessa ja haaveillessa päivistä, jolloin taas kykenisin tekemään jotakin. Ja nimenomaan tekemään jotakin pihalla. Nyt vain kierrän hitaasti kävellen pihan ympäri lähes päivittäin ja saatan nyppäistä jonkin vaahteravauvan kukkapenkistä ohimennen, mutta muuta en juuri kykene tekemään. Sairausloma jatkuu ainakin viikon eteenpäin. ja kovasti toiveikas olen, että pääsen vielä muutamaksi viikoksi töihin. Erityisesti talosta lähtevät kuudesluokkalaiset ovat olleet mielessäni, sillä olenhan opettanut heitä ekaluokasta lähtien ja seurannut kasvuaan ja kehitystään. 

Perheen miesväki on kaadellut pihan puita, jotka tuppaavat kasvamaan vähän liian nopeasti ja liian suuriksi varjostaen kasvimaata ja marjapensaita. Muutama kuusi ja koivu on siis saanut lähtöpassit ja tulevat lämmittämään meitä ensi talvena. Tähänkään puuhaan en ole voinut osallistua muuta kuin kannustamalla. 

Terassin nurkkapylvään vieressä on alkanut näkyä ilahduttavia vihreitä lehtiä. Odotettavissa on tumman salkoruusun kukinta joskus loppukesästä. Muutenkin on kiva seurata lähes päivittäin, mitä puutarhassa tapahtuu. Yksi lempikasveistani on kevätkaihonkukka...


Aurinkoista viikon jatkoa sinulle!




6 kommenttia:

  1. Ihanat kuvat💛
    Niin se luonto herää ja ota siitä kaikki voima irti. Tee pikku kävelyjä. Ja tee juuri se mitä pystyy.
    Ehdit varmasti vielä nauttia kesästä.
    Kaikkea hyvää sinne ja voimia❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Tänään onnistui peräti kilometrin mittainen kävely. Sitten olikin jo taas otettava lisää särkylääkettä ja mentävä makoilemaan. Päivä kerrallaan eteenpäin kuitenkin.

      Poista
  2. Toivottavasti pääset vielä töihin ja hyvästelemään kuudesluokkalaisia. Ja tietysti myös pihatöihin. On ihanaa, kun luonto herää eloon, alkaa näkyä vähän vihreää ja kukkiakin vähitellen. Tänään on mukavan lämmin päivä, vaikka aika tuulista onkin. Valoisaa ja toiveikasta kevätmieltä sinulle! ☀️🙏

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Toiveikkuutta en ole menettänyt, vaikka edistyminen toipumisessa onkin hyvin pientä. Vähitellen kuitenkin jotakin pieniä kotiaskareita kykenen tekemään enkä ole täysin passattavissa.

      Poista
  3. Lämpimiä ajatuksia sinulle 💖

    Jaksamista, voimia ja kärsivällisyyttä 🌼

    VastaaPoista