Hitunen

Hitunen

keskiviikko 12. huhtikuuta 2023

Kukkia, kipua ja kiitollisuutta

 

Puutarhailijana minua kiinnostaa kaikilla reissuillamme kasvit, yhtä hyvin puut, pensaat kuin kukat ja viherkasvitkin. Täällä Andalusiassa on paljon mielenkiintoisia ja upeita kasveja, jotka eivät harmikseni sovellu Suomen oloihin, mutta täällä käydessä niitä voi onneksi aina ihailla. Ihan tässä talomme lähellä kasvaa useita punaisena kukkivia tulilamppuharjoja (Callistemon citrinus), jota kyllä Suomessa myydään huonekasvina. Täällä ne ovat korkeita pensaita, kuten alakuvasta voi nähdä. Nimessä tuo citrinus viittaa sitruunan aromiin, joka tulee esiin nuoria lehtiä puristellessa. 


Toinen ihanuus, jota tähän aikaan näkee paljon, on perhospuu eli bauhinia. Niitä on monenvärisiä, mutta mielestäni nämä pinkkiin vivahtavat ovat kauneimpia. 



Ja tietenkin näin keväällä  kukkivat myös keltaiset akaasiat (kuva alla) ja sinertävät jakarandat (lämpötilojen puolesta tämä on enemmän kuin Suomen kesä, maanantaina tehtiin kaikkien aikojen huhtikuun lämpötilaennätys Málagassa: 33,7 astetta).


Paljon muitakin ihanuuksia on nyt parhaassa kukassaan - harmi vain, kun en itse ole viime päivinä tai oikeastaan viikkoina juurikaan voinut ulkoilla. Niska-hartia-yläselkä-käsivarsikivut ovat olleet sen verran jäätäviä tai oikeammin polttavia, että en ole muutamaa minuuttia kauempaa pystynyt olemaan pystyssä. Sohvaperunaksi olen kai jo muuttumassa... Lääkärit ja lääkkeet ovat tulleet melkoisen tutuiksi, mutta silti olen valtavan kiitollinen kaikesta kokemastani. Pahin kipu on purkautunut itkuna, ja saanut kyllä kädet ristiin tavallista useammin. Juuri nyt olo jo helpompi, mistä olen suuresti kiitollinen Taivaan Isälle. Hän on lähettänyt monenlaista apua juuri oikeaan aikaan. 

Pikku ystävämme kanssa saimme viettää vielä yhden hauskan retkipäivän. Kohta on aika hyvästellä ja jäädä odottamaan kesää, jolloin luultavasti tapaamme Suomessa. Kiitollisuus näistä elämäämme putkahtaneista uusista ihmisistä on myös suuri. Paljon muitakin tuttuja olemme saaneet täällä, ja moni toivoo meidän palaavan ensi talvena. Eihän sitä koskaan tiedä, mitä elämä tuo eteen, kun kulkee avoimin silmin ja korvin. 

Aurinkoista huhtikuun jatkoa juuri sinulle! 



8 kommenttia:

  1. On meillä ollut muistoja rikastuttava reissu!
    Voi tiedän niin kipusi ja tuskasi, sama ongelma minullakin.
    Hartia jumien vuoksi, kaikki olen kokeillut myös...välillä parempi välillä huonompi.
    Kauniit kukkaloistot teillä ollut silmien ilona. Nauttikaa viimisistä päivistä ja tervetuloa suomeen takasin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Viimeiset päivät olivat lämpimiä, mutta nyt olen jo palannut Suomen viileyteen. Oli ihana tulla kotiin!

      Poista
  2. Ihania kukkia siellä on! Ihanaa myös kuulla, että olosi on jo helpompi. Minullahan on tässä ollut omat sairasteluni, ja juuri tänään oli ensimmäinen hyvä päivä 2,5 viikkoon. Kyllä sitä on kiitollinen terveydestä, kun on käynyt oikein epätoivon syvyydessä oireittensa takia. Olin niin onnellinen tänään! Ihanaa kevättä teille sinne! ❤️ Joskin kuumaa sellaista näköjään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hienoa, että sinulla on ollut helpompaa sairastelujen kanssa. Mulla tuntuu menevän taas huonompaan suuntaan, mutta sain jo lähetteen kuvauksiin. Toivottavasti selviää syy sitten. Voimia sinulle myös!

      Poista
  3. Kauniita kukkia ja puutarhaelementtejä!

    Olen huolissani sinun säryistäsi ja kivuistasi. Joskus kunnon avun saamiseen tarvitaan määrätietoista vaatimista. Kuljeta sitä ajatusta mielessäsi. Ansaitset kaiken parhaan avun ja mahdollisuuden päästä kivuistasi eroon.

    Jaksamista 💖🥰

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Susanna! En ole kovin hyvä vaatimaan mitään, mutta yritän nyt pitää puoliani, että pääsisin pikaisesti magneettikuvaukseen ja saisin oikeanlaista apua. Olen ollut kotona Suomessa nyt pari päivää kärsien kovista kivuista lääkkeistä huolimatta, mutta onneksi juuri nyt on hieman helpompi olla ja pystyin ottamaan koneen jo esille. Pikku hiljaa parempaan päin mennään...

      Poista
  4. Aurinkoista huhtikuuta myös sinulle!

    VastaaPoista