Hitunen

Hitunen

maanantai 10. lokakuuta 2022

Avaraa ja niin kaunista

 

Viikonloppuna saimme nauttia upeista ulkoilusäistä lauantaisen aamupäiväsateen mentyä ohi. Sunnuntai oli oikein aurinkoinen ja kirkas päivä, joten lähdimme Kemiönsaaren puolelle käymään Ekniemen luontopolulla. Hassua, että emme ole ennen tulleet tuolla käyneeksi, vaikka matkaa on meiltä alle 30 km ja maisemat ovat kyllä melkein kuin Lapissa. Alueella on kaksi erimittaista luontopolkua, joista lyhyempi noin 3 km ja pitempi liki 6 km. Näkötornista pääsee ihailemaan maisemaa myös ja tornin juurella on reilunkokoinen laavu nuotiopaikkoineen. Ainut miinuspuoli oli liian pieni parkkipaikka, ainakin näin hienona päivänä, jolloin moni muukin oli päättänyt lähteä patikoimaan. 



Maasto on aika metsäistä, mutta välillä on laajoja ja avaria kallioalueita. Kallioilla on myös paljon tutkittavaa erilaisissa lohkareissa ja sammalten ja jäkälien muodostamissa matoissa. Polut on merkitty hyvin, mutta ovat osittain vaikeakulkuisia eli eivät sovellu huonojalkaisille. Joissakin paikoissa tosin on tehty puiset portaat ja rakentaminen näytti olevan osittain kesken vielä. Myös turvaköysiä on viritelty kalliopaikkoihin antamaan tukea. 



Tämä lokakuu on ollut erittäin kaunista ja melko lämmintäkin muutamia tuulisempia päiviä lukuun ottamatta. Toivottavasti jatkuu samanlaisena! Vielä neljä työpäivää ja sitten olisi viikon paussi. 

Aurinkoisia syyspäiviä sinulle!




11 kommenttia:

  1. Huikean kauniit maisemat! Teitä näyttää myös sää suosineen 💖.

    Täytyypä ottaa kartta esiin ja ryhtyä tutkimaan tätäkin maisemaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos täällä Varsinais-Suomessa liikutte, niin ehdottomasti kannattaa käydä tuolla.

      Poista
  2. Voi ihanuus mitkä maisemat, luonnon
    kauneutta🍁 upea päivä teillä on ollut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin oli säät kohdillaan. On tämä lokakuu syystäkin lempikuuni.

      Poista
  3. Upeat maisemat ♡ Kiva juttu tuo näköalatorni, niin pääsee katselemaan näkymään korkeammalta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tornista näki tosiaan hienosti, ja tuollaiseen 12 metriä korkeaan uskalsin minäkin korkeanpaikankammoinen kiivetä, kun oli niin tukevan oloinen torni.

      Poista
  4. Onpa siellä upeat maisemat! Läheltäkin voi tosiaan löytyä vaikka mitä. Hyvä kun teidän tuli nyt lähdettyä sinne. Retkeily on parasta. Me vietimme viime viikolla mieheni syyslomaa ja kävimme mm. parissa kansallispuistossa. Oli se niin ihanaa! Olen miettinyt, tekisinkö ehkä postauksen noista viime viikon ruskaretkistä, mutta en ole ainakaan vielä saanut aikaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tee ihmeessä postaus kansallispuistoreissuistanne! On hienoa, kun meillä on Suomessa niin upeita kansallispuistoja kaikkien käytettävissä.

      Poista
  5. Onpa ihanan näköinen paikka jännittävine, hauskoine kivenlohkareineen.
    Hyvää ja rentouttavaa lomaa Sinulle! <3

    VastaaPoista
  6. Niin upea luonto ja maisemat, kiitos kun jaoit tämän kanssamme 🤍

    VastaaPoista