Hitunen

Hitunen

sunnuntai 4. syyskuuta 2022

Auringonhehkusta iltaruskoon

 

Alkusyksy on ollut työntäyteinen alkaen elokuun helteistä tänne syyskuun puolelle asti. Blogien lukeminen saati omien juttujen tänne postaaminen on unohtunut täysin pihapuuhissa, töissä ja kahta muuttoa hoidellessa sekä kolmannenkin muuton jälkiä järjestellessä. Nyt vihdoin tuntuu siltä, että on aikaa istahtaa ja huokaista. 

Elokuussa oli paljon ihania aurinkopäiviä ja iltoja, jolloin lämpö viipyi pitkään. Uitua tuli ja saunottua lähes päivittäin. Merivesi viileni lopulta elokuun lopun 22 asteesta eilisiltaiseen viiteentoista. Silti kuuman saunan jälkeen on vaan mentävä kylmään kylpyyn ja nautittava jälkitunteesta, jolloin koko iho kihelmöi ihanasti. Elokuun viimeisenä lauantaina vietimme kyläsaunalla venetsialaisia, joista muutama kuva. Peilityyni meri, hyvä saunaseura ja nyyttikestit - siinäpä eväät muistorikkaaseen iltaan. 




On ollut aika vapauttavaa saada kaappeja ja hyllyjä järjestykseen kaiken muuttokaaoksen jälkeen. Eilen lopulta keittiökin alkoi näyttää asuttavalta eikä tavaravarastolta. Uusi = kaupunkikodista siirretty vanha pöytä toi uutta ilmettä keittiöön ja sai meidät valitsemaan uudet lempipaikat pöydän äärestä. Nyt näen paikaltani joka kerta ihanan puutarhan; josta voi myös hakea kauden kukkia maljakkoon. Kaupunkilaiselämä on toistaiseksi ohi ja uudet vuokralaiset viettävät ainakin vuoden kaksiossamme. 




Syyshortensiat ovat kukkineet tänä vuonna erityisen upeasti ja usein olenkin niistä leikannut oksia maljakkoon. Muutenkin useat muut kukat vielä jatkavat kylmistä öistä välittämättä kukintaansa. Kestosuosikkini pelakuut ja tsinniat ilahduttavat joka päivä. 



Tomaatit jatkavat kasvuaan ja satoa saa kerätä päivittäin. Omenoitakin näyttää tulevan ihan kelvollisesti eivätkä ne ole niin huonoja kuin alkuun vaikutti. Kymmenen purkkia hilloa on kellarissa odottamassa talven kaurapuuroja ja lättykestejä. Viinirypälesatokin on melko muheva ja mieheni puristi eilen puolet sadosta mehuksi tuorepuristuslaitteella, joka saatiin anopilta viime vuonna omenoiden puristamista varten. Omenoille se oli kelvoton laite, mutta pehmeämmät rypäleet rusentuivat helposti. 


Ihana syksy on monenlaisen uuden aikaa. Tavanomaiset asiat myös tuntuvat hyviltä ja tuottavat iloa. Aurinkoiset aamusumut töihin ajellessa saavat mielen kiitolliseksi kaikesta: minulla on työtä, jota tehdä; auto, jolla ajaa töihin; silmät, joilla ihailla maisemien kauneutta; korvat, joilla kuulee vaikkapa aamun jutustelut Radiodeistä; kädet, joilla taputtaa lasta olkapäälle rohkaisuksi; jalat, joilla kävellä pitkin pihaa. Niin paljon kiitollisuuden aihetta puhumattakaan perheestä, ystävistä, seurakunnasta. Ja saunaseurasta. 


Suloista syksyä sinulle!



7 kommenttia:

  1. No on sinulla ollutkin kovasti kiirettä. Onnea uuteen kotiin! Loppukesä oli hienoa aikaa ja vielä riitti lämpöäkin, mutta nyt on jo kovin viileää. Ihanan tunnelmallisia nuo venetsialaiskuvat ❤️ Ja kauniita myös kaikki kukkakuvasi! Kauniita, raikkaita syyspäiviä sinne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Sen verran oikaisen, että emme muuttaneet uuteen kotiin, vaan palasimme maalle kokoaikaisesti, kun pari edellistä vuotta seilasimme kaupunkikodin ja tämän maaseutukodin väliä. Tässä olemme asuneet jo 25 vuotta, joten ei meistä helposti kaupunkilaisia tule!

      Poista
  2. Ihania kiitollisuuden aiheita sinulla 💖.

    Ja mahtavasti muuttopuuhia 😳.

    Jaksamista kaiken keskelle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Susanna, voimia tarvitaan. Olen vähän sellainen martta-tyyppi, että aina jotain puuhaamassa ja sitten tulee väsymys... Tietoisesti yritän opetella rauhoittumista ja ihan paikallaan istumista.

      Poista
  3. Sinulla onkin ollut ripeät muuttopuuhat, onneksi nyt voi sanoa lopussa kiitos seisoo🥰
    Voi,kuinka kauniit kuvat ja nuo merikuvat todella ihastuttavat.
    Nauti syksyn hetkistä ja sen tuomasta tunnelmasta🧡

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! Onneksi ei joka viikko ole yhtä rankkaa. Syksyn ihanuudesta nautin joka päivä pihalla kulkiessa ja työmatkoillakin.

      Poista
  4. Ihant kuvat. Hyvää syksyä sinulle! t: MaaritKoo

    VastaaPoista