Hitunen

Hitunen

tiistai 8. helmikuuta 2022

Lenkillä


 Yhtenä iltana lenkkeilin kaupungissa, ja olipas siellä kaunista. Katulamppujen valossa talviset puut olivat kuin taideteoksia. Eri asia sitten, saako niistä otettua kännykällä sellaisia kuvia, mitä silmä näkee. Mutta kaunista joka tapauksessa. 


Pelkät  puiden rungotkin ovat jotenkin niin  upeita lumikuorrutuksessaan. Viime viikonlopun tuiskutus ja sen jälkeen plussakelit saivat kotipihan puista isoja oksia katkeamaan ja repeämään. Nämä kuvat kuitenkin kaupunkikävelyltä. 


Viikonlopun myrskytuhoja tutkiessaan mies huomasi hirvien jälkiä talomme takana, noin viiden metrin päässä seinästä. Juuri äsken hän töistä tullessaan sanoi nähneensä kaksi hirveä aivan autokatoksemme kulmalla toljottamassa. Peuroja täällä on ennenkin pihalla hyppinyt, mutta nyt näköjään vielä isompia otuksia. Viime talvena naapuri havaitsi sudenkin jälkiä ja raadellun peuran pellolla, joten aika korvessa me asutaan. Tai sitten eläimet  ovat jotenkin viime vuosina rohkaistuneet ja uskaltavat tulla pihalle pällistelemään. Meillä kun ei ole kotieläimiä sohvan alla majailevia villakoiria lukuun ottamatta, niin ei haittaa, vaikka pihalla väkeä liikkuukin. Kunhan eivät syö omenapuita ja muita!


Ihania talvipäiviä sinulle!


8 kommenttia:

  1. Vau, miten hienoja kuvia <3 Kuvat ovat kuin talvisia maalauksia. Minä kyllä säikähtäisin, jos näkisin hirven pihalla. Mökillä pihalla juoksentelee välillä poroja ja niihin olen tottunut. Täällä kotipihassa ei laukkaa kuin jänöjussit.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Tarja! Maalauksellisuus syntyy talvi-illan vähästä valosta ja varjoista.
      Tänään kun tulin töistä, oli keskellä pihaa jäniksen papanakasa toivottamassa tervetulleeksi.

      Poista
  2. Kerrassaan huikean upeat kuvat❤
    Jokaisessa kuvassa on oma tunnelma!
    Hups! Teillä onkin liikkunut pihapiirissä isompia kavio eläimiä..täällä peurat kopsuttelee menemään kilpaa kettujen ja supikoirien kanssa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!
      Supikoiria ei meillä päin ole näkynyt.

      Poista
  3. No jopa on luonto lähellä! Hangelta on mielenkiintoista etsiskellä eläinten jälkiä-
    Toivottavasti hirvet eivät intoonnu tielle hyppimään.
    Ihanaista loppuviikkoa Sinulle!

    VastaaPoista
  4. Ihanat talvimaisemat!

    Ei käy hirviä meidänkään pihallamme 👍🤭

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vanhetessani olen alkanut pitää talvestakin, vaikka nuorempana muut vuodenajat veivät voiton.

      Poista