Hitunen

Hitunen

sunnuntai 30. tammikuuta 2022

Tammikuun tuisketta

 


Eilisaamusta asti maisema on ollut harmaanvalkoinen, täynnä ilmassa pöllyävää pöperöä, jota on kertynyt jo sellainen 15 senttimeterin kerros maan pinnalle. Edelliset lumet ehtivätkin alkuviikon plussakeleissä sulaa lähes kokonaan, mutta nyt taas lunta piisaa. Kokeilin vähän kolata enimpiä portaiden edestä pois, mutta oli niin painavaa lunta, että jätin suosiolla miesväelle huhkittavaksi. 


Tammikuun säät ovat täällä vaihdelleet kipakoista pakkasista jonnekin plusviiteen lämpöasteeseen. Aurinkoisiakin päiviä on ollut ja silloin mieli laukkaa jo kevääseen. Mutta ehkä tässä on vielä kaivettava sukset uudelleen esiin ja nautittava talvesta, kun se kerrankin on luminen. Postia aamulla hakiessa meinasin ruveta tekemään lumiukkoa, kun oli juuri sellaista lunta, mutta se jäi vain ajatukseksi. Koronan kurimuksessa emme ole saaneet hoitolapsiakaan luoksemme liki kahteen kuukauteen - he varmasti tykkäisivät viettää täällä talvipäiviä pihapuuhissa. 



Mihin muuhun talvipäivät ovat kuluneet kuin arkiseen työssäkäyntiin ja kävelylenkkeihin niin metsässä kuin kaupungillakin? No, jostain kummasta itselläni on alkanut tässä kaikessa hiljaiselossa erittäin luova kausi. Olen kaivertanut vanhoja kirjoja uuteen "kuosiin", kirjoittanut hurjan määrän lastenrunoja sekä viimeisimpänä tuoreena villityksenä kokeillut virkata erilaisia isoäidinneliöitä. Se on varsin koukuttavaa! Ja lukenutkin olen tavallista enemmän. Tiina Lifländeriltä luin myös hänen esikoisteoksensa Kolme syytä elää - oli mielenkiintoinen kirja sekin. Suosittelen. 


Kaupunkikodissa on tullut vietettyä tavallista enemmän aikaa, koska välttelemme lumitöiden tekemistä viimeiseen asti. Sitäpaitsi kotitiemme tänne maaseutukotiin on välillä ollut niin peilijäässä, että sitä ei tahdo pystyä ajamaan. Eli aika pitkälle päätämme säätilan mukaan, kummassa kodissa aikaa vietämme. Alkuvuoden alennusmyynnistä ostin kukkakaupasta tuon ihanan jouluruusu-murattiasetelman, joka ilahduttaa kaupunkikodin ikkunalla. Toivottavasti säilyy siihen asti, että voin kevääällä istuttaa sen tänne pihalle. 



Enkelinsiivet molemmissa kodeissa ovat innostuneet kasvamaan valtavasti. Kohta on varmaan aika etsiä isommat ruukut ja vaihtaa multa. Muuten on vielä jotenkin ajatus jäässä kaiken kevätkasvatuksen suhteen eli ei ole toistaiseksi yhtään taimipurkkia ikkunalla kesää odottamassa. 

Tällaista täällä lounaisrannikolla. Rauhallista ja mukavaa. Miten sinulla siellä ? 


Valoisaa helmikuuta!


8 kommenttia:

  1. Olipa kiva lukea kuulumisiasi! Kevättä kohti mennään, vaikka vielä talvi jyllää. Meillekin tuiskutti lunta ihan hirmuisen paljon ja edelleen lunta satelee.
    Itse kuuntelen tässä samalla Kari KK Korhosen todistuspuheenvuoroa ja niiskutan nenääni nuhan takia. kahteen kertaan olen kotitestin tehnyt, mutta ei ole onneksi koronaa vaan ihan perusflunssaa. Perjantain jouduin jo olemaan pois töistä ja kotipäivä taitaa olla huomennakin, kun olo ei ole juuri helpottanut. kahteen vuoteen en ole flunssaa sairastanutkaan ja saikkupäiviä ei ole sen takia ollut.
    Sinulle toivottelen suloista sunnuntaita ja siunattua alkavaa helmikuuta! Pysytellään pystyssä liukkailla teillä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Piipe!
      Viikko on ollut vauhdikas, enkä ole ehtinyt näitä viestejä aiemmin lukea. Toivottavasti olet jo tervehtynyt flunssasta. Korona-aikana minulla ainakin on ollut flunssaa tavallista harvemmin eli ei juuri lainkaan.
      Hyvää viikonlopun jatkoa sinulle!

      Poista
  2. Minusta on vallan mainio menetelmä viettää talvi- (ja miksei muutakin) aikaansa kelien ja olosuhteiden mukaisissa rajoissa. Hienosti olet löytänytkin tekemistä ja virikkeitä näissäkin olosuhteissa. Rajoitus tarjoaa melkein aina myös mahdollisuuksia. Niistä kannattaa ottaa selvää 💖

    Meillä lunta on noin polveen asti (minun kohdallani yli) ja se oli suurin piirtein myös tehtävien lumitöiden määrä. Meillä lumi on ollut kuitenkin kuivaa pakkaslunta. Mutta lunta siis riittää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämän aamun lumityöt ne vasta raskaita olivatkin, joten jätin suosiolla miesväelle taas. Naapurilla on onneksi traktori, jolla vetää enimmät lumet. Lisää taitaa olla tulossa huomenna - minulle jo riittäisi, vaikka tämä talvi onkin ollut valtavan kaunis.

      Poista
  3. Kauniit talviset kuvat❄
    Kyllä on nyt lunta reilusti ja viikonlopun aikana sitä vasta tulikin.
    Tämä on ollut talvi,olen nauttinut lumesta,auringonsäteistä ja luonnon iloista.
    Mukavaa puuhaa sinulla on ollut.
    Kivoja hetkiä ja mukavaa alkavaa viikkoa❤

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Nautitaan näistä talvipäivistä, kevät on kuitenkin jo nurkan takana ;)

      Poista
  4. Tammikuun talvi on näyttänyt monet kasvot.
    Mukavaa helmikuuta!

    VastaaPoista