Hitunen

Hitunen

perjantai 7. elokuuta 2020

Elokuun kauneutta

 

Omalla pihallamme kukkii jälleen tämä tumma salkoruusu. Pisimmät kukkavarret ovat ylittäneet jo heinäseipäiden pituuden. Uusia nuppuja aukeaa joka päivä. Samassa rykelmässä taustalla toista seivästä vasten kasvaa humala, jolta nämä sulottaret ovat vieneet kaiken puhdin. 

Myös Ville de Lyon -kärhö on innostunut tänä kesänä pukkaamaan kukkaa tavallista komeammin. Minulla on sitä kahdessa paikassa, joista tämä on kukkinut jo ainakin 2-3 viikkoa ja toisessa on pelkkiä nuppuja. Nämä kuvat ovat jo muutaman viikon takaisia ja nyt kukkia on vielä enemmän. 

Kesälomareissuista viimeisimmän tein entiseen kotikaupunkiimme länsirannikolla. Ihana oli tavata ystävää vuosien takaa ja kulkea tuttuja katuja pitkin. Maisemat olivat kyllä muuttuneet melkoisesti, varsinkin entisellä asuinalueellamme, jossa nyt 30 vuodessa oli ehtinyt kasvaa puu jos toinenkin näkymiä muokkaamaan. Mutta kaupunginlahden rantakaan ei ollut entisensä, vaan sinne oli hienosti koottu Uudenkaupungin merellistä historiaa käsitteleviä tauluja ja runollisia tekstejä. 

Verestimme vanhoja muistoja myös shoppailemalla hieman. Sattui olemaan yhden kivijalkaputiikin muuttomyynti, ja niinpä melkein toteutin tämän taulun viestin kolmen mekon ostamisesta kerralla. Kaksi ostin ja lisäksi yhden neuleen. Kirpparilta löytyi kolmas mekko, joten voi melkein sanoa, että tämä "kerran elämässä" -ohje toteutui! Ja kun on shoppailtu, tulee nälkä ja jano, eikä Ugissa voi käydä poikkeamatta Pakkahuoneen kahvilaan. Gluteenittomien leivosten tarjonta oli sen verran hyvä, että otimme kaksi leivosta, jotka puolitimme, ja näin saimme maistaa molempia herkkuja. Hyvää oli, kuten yleensä aina Pakkahuoneella! 

Kaupungissa olisi riittänyt nähtävää moneksi päiväksi, mutta yksipäiväinenkin retki oli piristävä. Alisenkadun yllä ilahduttivat nämä sateenvarjot, vaikka onneksi ei satanutkaan. 

Jos et ole koskaan ennen käynyt Ugissa, nyt kannattaa vielä paikata aukko sivistyksessä. Kaupunginlahden rannalla olevissa makasiineissa on monta hyvää ruokapaikkaa, joista valitsimme uudehkon Bistro Bay -nimisen ravintolan. Ja voin suositella, taisi  olla kesän paras ravintola-annokseni: paneroitua kuhaa katkarapukastikkeella ja paahdetuilla vihanneksilla. Tällä kertaa emme ehtineet Bonk-museoon saati Taidetalo Pilvilinnaan, jotka molemmat ovat todella kiinnostavia paikkoja ainakin jos pitää taiteesta! Ja loppuun vielä vanha viisaus Uudenkaupungin murteella: 


3 kommenttia:

  1. Olipa ihastuttava kesäretki! <3
    Sinulla kärhöt kukkivat komeasti (kuten salkoruusukin), meillä ne eivät tahdo menestyä. Liekö liian hiekkainen maaperä?
    Hyvää ja rentoa viikonvaihdetta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Uusikaupunki on mainio kesäretkikohde vaikka viikonlopuksi. Tuo salkoruusuni on ihme, sillä en muista edes sellaista kylväneeni (sehän on kaksivuotinen), mutta viime kesänä jo tuolla samalla paikalla kukki komeasti.
      Hyvää alkavaa viikkoa!

      Poista
  2. Wau, upea tuo mustanpuhuva salkoruusu!

    VastaaPoista