Hitunen

Hitunen

maanantai 29. heinäkuuta 2019

Baltiaa ja Puolaa (osa 3)


Tässä yritän muistella kuukauden takaista reissuamme, josta lupasin vielä kertoa jotain. Jännä miten äkkiä sitä unohtaa, mitä on tapahtunut. Onneksi pidän yleensä aina reissupäiväkirjaa, josta voi jälkeenpäin tarkistaa, mitä, missä ja miksi... 


Krakovasta suuntasimme vielä hieman etelämmäksi eli käväisimme Slovakian puolella katsomassa vuoria. Sää oli vähän suttuinen, emmekä viipyneet maassa juuri muuta kuin kahvipaussin verran. Ehkä joskus vielä päästään paremmin tutustumaan tähän pieneen, mutta kiinnostavaan maahan.


Puolassa kävimme paluumatkalla Augustowissa, jossa etsimme avoinna olevaa kahvilaa (josta saisi jotain suolapalaa) aamukymmeneltä huonolla menestyksellä. Lopulta löysimme kaikkien jäätelökahviloiden jälkeen jonkinlaisen paikan, mutta eipä sieltä ainakaan mitään gluteenitonta löytynyt. Hauskoja seinämaalauksia kaupungissa oli kuitenkin.

Puolasta ajelimme Liettuaan, jossa yövyimme Siaulian kaupungin pohjoispuolella maaseudulla. Lähellä oli yksi Liettuan matkailunähtävyyksistä, erikoinen ristikukkula tuhansine risteineen.



Turistit eri puolilta maailmaa sekä paikalliset ihmiset ja jopa moottoripyöräkerhot ovat tuoneet tänne ristejä, joissa osassa oli näkyvillä tuojan nimi. Risti on symboli, joka yhdistää ihmisiä kaikkialla maailmassa. Siksi kai tämä paikka on niin suosittu ja ristejä tulee jatkuvasti lisää.



Liettuasta ajelimme Latvian kautta vanhaan tuttun Pärnuun, jossa ihailimme kaunista ranta-aluetta, mutta emme kuitenkaan menneet uimaan. Jäätelö sen sijaan maistui.


Viimeisen yön vietimme Tallinnassa erittäin kivassa hotellissa Viimsin alueella reilun 10 kilometrin päässä keskustasta. Hotellin ravintolasta sai hyvää  pizzaa ja pastaa, myös gluteenitonta.


Ihanaa oli palata kymmenen päivän ja tuhansien ajokilometrien jälkeen kotiin, jossa puutarha oli rehahtanut melkoiseen kasvuun poissaollessamme. Poissa hyvä, kotona paras - oli taas todettava tämänkin upean reissun jälkeen. Kukat alla eivät ole kuitenkaan meidän pihalta, vaan eteläisestä Puolasta Bielsko-Bielasta, joka oli minusta niin mukavan tuntuinen vanha kaupunki, jonne voisi palata vielä uudelleen...


4 kommenttia:

  1. Teillä on ollut ihana reissu ja niin upeita kuvia olet ottanut! Minäkin pääsin tänä kesänä käväisemään Krakovassa ja tykkäsin siitä kaupungista kovasti.Mukavaa kesän jatkoa♥

    VastaaPoista
  2. Onpa upea maalattu seinä tuolla Slovakian puolella. Liettuan Ristikukkulasta olen kuullut aiemmin. Muistaakseni Neuvostoaikaan sitä yritettiin hävittää, mutta aina "puhdistuksen" jälkeen sinne ilmaantui uusia ristejä.
    Viime kesänä Pärnun rannalla otin kuvan samaisesta jäätelökioskista, sillä tuo teksti näytti niin hauskalta.
    Siunattua alkavaa elokuuta Sinulle, Hitunen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ristikukkulasta on ollut aina silloin tällöin lehdissäkin juttuja. Vaikuttava paikka! Iloa elokuuhusi, Piipe!

      Poista