Hitunen

Hitunen

tiistai 19. maaliskuuta 2019

Ihana Italia (osa 3)


Jo reilut pari viikkoa on hujahtanut siitä, kun kotiuduimme matkalta. Reissussa myös aika menee kuin siivillä ja varsinkin Rooman kaltaisissa paikoissa pari päivää tai viikkoa ei ole mitään. Ei ainakaan tarpeeksi, vaikka täytyy sanoa, että ihastuimme enemmän Firenzeen ja Sienaan kuin tuohon miljoonakaupunkiin. Tässä vielä muutama kuva Roomasta...


Colosseumille emme varanneet lippuja etukäteen ja jonot olivat lauantai-iltapäivällä sen verran pitkät, että päätimme ensin kiertää koko rakennelman ympäri. Kuten kuvasta näkyy, tuuli oli aikamoinen ja lopulta tämä nähtävyys jäi meiltä sisältäpäin näkemättä, koska se suljettiin turvallisuussyistä. Se näissä Rooman rakennelmissa ensikertalaista ihmetytti, että ne ovat kaikki niin hervottoman suuria, ettei sitä historiankirjojen ja muiden kuvien perusteella osannut kuvitellakaan.


Kaupunkilomilla yksi hauskimmista jutuista on mielestäni katutaiteilijoiden ja -muusikoiden seuraaminen. Mielellään näille esiintyjille muutaman lantin heitän ihan siitä ilosta, että saan heitä katsella ja kuunnella - taidoissa, joita minulla ei ole.


Jos kauppakeskus on näin kaunis, tekee mieli harrastaa vähintäänkin ikkunashoppailua. Käsimatkatavaroilla matkustaessa ei kovin paljon ostoksia mahdu mukaan, joten siinä mielessä "ikkunaostokset" ovat järkivalinta.


Italiasta ei voi puhua ilman gelatoa, paikallista jäätelöä. Jostain syystä meidän kohdallemme ei osunut mitään erityisen huippua jäätelöpaikkaa, vaikka jäätelö monessa paikassa hyvää olikin (ja kallista myös!). Paras reissulla nauttimani jäätelö oli huoltoasemalta ostettu valkosuklaapuikko, paikallista toki sekin.


Jääköön Toscanan tarinat toiseen kertaan... 

4 kommenttia:

  1. Kiitos matkaterveisien jakamisesta.

    VastaaPoista
  2. Liki kahden viikon reissusta on vain niin paljon kerrottavaa, että vaikea rajata, varsinkin kuvista, joita tuli otettua toista tuhatta!

    VastaaPoista
  3. Kuvia ei ole koskaan liikaa, minäkin otin viime reissulla yli 700. Toscanan kuvia jään odottelemaan!

    VastaaPoista