Hitunen

Hitunen

perjantai 30. tammikuuta 2015

Satumaista

Joskus käy niin, että ihminen ihan etsimättään löytää. Esimerkiksi uuden harrastuksen. Liki vuosi sitten ollessani lomalla yksin ja miettiessäni, mitä kivaa tekemistä keksisin, löysin kirjat. Ainahan ne ovat olleet minulle tärkeitä, mutta ennen olin niitä vain lukenut ja kenties hyllyjen täytteeksi keräillyt. Nyt löysin ne aivan uudelleen, mistä taisin jo kertoakin joskus viime vuonna. Ja sitten karkasi niinsanotusti mopo käsistä...


Kirjoja on tullut vajaan vuoden aikana tuunattua kolmisenkymmentä erilaista. Ja voi, miten alussa tässä puuhailussa vasta olen, sillä ideoita olisi vaikka miten paljon, kun vain olisi aikaa näperrellä. Näpertelyähän tämä varsinaisesti on, paperiveitsien ja liiman, maalien, kuvien, tarrojen, nappien, lautasliinojen, pitsien ja kaikenlaisen kinder -krääsän kanssa. Mutta koska tiedän, että moni muukin tykkää tällaisista pienoismaailmoista, niin kiva oli saada kirjoja näytille paikalliseen kirjastoon. Kolme viikkoa on takana ja vielä viikko näyttelyä jäljellä. 


Ja uusia ideoita pulpahtelee mieleen päivittäin. Iltaisin hurahtaa helposti monta tuntia yläkerran työhuoneessa. Silti ehdin kyllä harrastaa paljon muutakin, jopa löhöilyä sohvalla lehtiä lukien. Liikuntaakin sauvakävellen, tanssien ja puntteja salilla nostellen, ehkä kohta vielä hiihdellen. Kuorolaulua, käsitöitä, venäjää, raamattupiiriä. Ja kesällä tietysti puutarhailua ja moottoripyöräilyä. Kaiken kaikkiaan elämä on kyllä aika satumaista, kun saa tehdä monenlaista mukavaista. Ja monesti iltaisin kirjoja kaivertaessani ajattelen Täti Sinistä, joka ehkä siellä omassa askartelupajassaan myös jotain mukavaa ja satumaista näpertää... (Terveisiä, myös Täti Punaiselle tien toiselle puolelle! Olisi niin mukava tulla käymään siellä teillä, vaan tuo matka pitkä...)

5 kommenttia:

 1. Olis kiva nähdä ne kaikki! ;)

  VastaaPoista
 2. Voi, kiitos sinä, ihana, että sain kanssasi tulla nämä mykistävät teoksesi näkemään!
  Elämä on ihanaa ja Isä jakaa lapsilleen lahjoja! Sulla on lahja nähdä , kokea ja toteuttaa visio näissä kirjoissasi!!
  Ihania ovat!
  Minä täällä toivun yllättäen eteen tulleesta hampaanpoistosta. harmi, ettei ole nyt lupaa reippailla ulkosalla. Rakas ja tyttönen lähtivät metsään koiran kanssa. Olisi niiiiiin tehnyt mieli mukaan.

  Siinä naistenillassa, josta mainitsin, kun Tinellin Päivi laulaa, siellä on eri ihminen alustuksessa .....kurkista Turun Helluntaiseurakunnan sivulta ja vinkkaa jos pääset tulemaan kanssani!!

  Siunausta viikonloppuun!!

  VastaaPoista
 3. Voi miten hienoja! Tämmöset on menny multa kokonaan ohi. Täytyy koittaa googlailla, miten tommosia tehdään.
  Mukavaa viikonloppua :)

  VastaaPoista
 4. Aivan ihania!! Kuuntelin tässä yksi ilta autossa radiota ja siellä sivuttiin lasten leikkejä. Uppouduin omiin muistoihin ja pääsin pieneksi ihanaksi hetkeksi muistoissani takaisin siihen taianomaiseen seikkailujen maailmaan, jossa pienelle lapselle kaikki on mahdollista. Noissa sinun kirjoissasi on sitä samaa leikin satumaailmaa. Niiden katseleminen tekee hyvää sydämelle :)

  VastaaPoista
 5. Kiitos kommenteista ja kannustavista sanoistanne, kaikki! Sanna-Mari, googlettamalla sanoilla "altered books" löytyy valtavasti erilaisia kirjoihin tehtyjä juttuja.

  VastaaPoista