Hitunen

Hitunen

tiistai 9. syyskuuta 2014

Huhkimista ja herkkuja

Viime viikkoina on tullut harva se päivä huhkittua pihalla, usein hiki hatussa, vaikkakin ilman sitä hattua. Flunssa meinaa välillä estää tämän rentoutumiskeinon, mutta en anna sille periksi - mitä nyt korkeintaan yhden illan välissä lepään ja katson katsomattomia puutarhaohjelmia. Eilen oli nuhainen lepoilta, joten tänään jaksoinkin sitten pari tuntia kaivaa ja kuopia. Kasvit vallattomat eivät meinaa millään pysyä siellä, minne ne on istutettu, vaan tuppaavat aina pomppimaan minne sattuu. Niitä sitten pitää laittaa ojennukseen, mikä on sinänsä ihan hauskaa puuhaa.


Uusi kukkapenkkikin alkaa olla omenapuun alla valmiina - sikäli kun mikään kukkapenkki voi ikinä olla valmis. Tarkoitus on tuota sitten laajentaa vuosi vuodelta, kunnes kaikki neljä rivissä olevaa omenapuuta on ympyröity kukilla. Viisivuotissuunnitelma, luulisin.


Väriä syyskuiselle terassille tuovat lempikesäkukkani tsinniat eli oppineittenkukat, jotka aina kasvatan siemenistä. Alkukesän kylmyydestä johtuen tämänvuotiset vaan alkoivat kukkia tosi myöhään, mutta onneksi nyt riittää lämmintä vielä. Tässä lisää tsinnioiden väri-ilottelua, vähän jo rapistuneena tosin:


Huhkimisen jälkeen on lupa herkutella. Viikonlopun kruunasi punajuurisuklaakakku, jonka ohje oli uusimmassa Kodin Kuvalehdessä. Aika tuhtia tavaraa, mutta onneksi talossa on mies, jolle ei mikään herkku ole pelkkä koriste. Kakussa ei punajuuri juuri maistu, mutta näkyy kyllä. Vaihdoin vehnäjauhot gluteenittomiin ja pinnalle ripottelin mantelirouheen tilalle kookoshiutaleita. Suklaan määrää olisi kannattanut kyllä vähentää kolmanneksella, mutta tulipahan tuo syötyä näinkin.


Punajuuri on kyllä mielestäni parempaa paistettuna, haudutettuna tai grillattuna...


Tervetuloa blogini lukijaksi, Rosalia!

2 kommenttia:

  1. Kiitos! Tämä sun blogi on niiiiin kiva! Hihkuin innosta kun ekan kerran tänne pölähdin ja näin noita otsikoita, jotka monet on jostain lauluista. Tosi kiva täällä käydä!
    -rosalia

    VastaaPoista
  2. Kiitos - kiva että tykkäät blogistani. Monta kertaa olen ollut aikeissa lopettaa bloggaamisen, kun välillä tuntuu, että ei ole mitään annettavaa lukijoille. Monet asiat kuitenkin unohtuvat, jos ei niistä kirjoita, joten tämä blogi on hyvä keino varmistaa, mitä esimerkiksi tehtiin vuosi sitten!

    VastaaPoista