Hitunen

Hitunen

sunnuntai 7. heinäkuuta 2024

Lisää kesän kaunottaria

 


Rakastan kaikenlaisia kukkia. Viime vuosina erityisesti punaisen eri sävyt hennosta vaaleanpunaisesta voimakkaaseen pinkkiin ja kirkkaanpunaiseen ovat alkaneet tuntua houkuttelevilta. Tuo yllä keimaileva kaunotar on gladiolus, miekkalilja, jonka mukuloita sain keväällä tuliaisina anopilta. Istutin mukulat kahteen ruukkuun, joissa ne näyttivät kasvattavan pelkkää vartta melkein kahden kuukauden ajan. Hyvää kannatti odottaa, ja nyt kukkia (jotka todellisuudessa ovat vielä pinkimmät kuin kuvassa) on metrisen varren päässä aika monta. 


Puolivillissä pihassamme riittää kaunottaria joka lähtöön. Pääosassa ovat pinkit ja lilat kukat, mutta myös valkoista, keltaista ja oranssia mahtuu joukkoon. Kukat myös leviävät hillityn hallitusta tai hallitsemattomasti sinne tänne, enkä raaski niitä poiskaan repiä ainakaan kukkivina. Jonkun mielestä pihani voi näyttää kaoottiselta, mutta itse rakastan tätä sekamelskaa. 

Päivänsinen kirkkaansinisiä kukkia olen odottanut koko kesän, mutta vielä ei ole yhtään ilmaantunut ihailtavaksi. 
Päivänsinen kukkia odotellessa kohta saan ihailla myös muuta sinistä eli pensasmustikkaa, jota nyt tuntuu tulevan huippusato. Samoin vadelmaa ja viinimarjoja näyttää puskat pullistelevan. Sadetta ainakin on saatu viime viikkoina sopivasti. Auringonpaistetta odotan taas. 

Aurinkoa sinullekin!4 kommenttia: