Hitunen

Hitunen

sunnuntai 26. toukokuuta 2024

Helteinen toukokuu

 

Miten aika meneekin näin nopeasti - juuri oli talvi ja nyt on kesä! Mihin se kevät jäi?! Päivät lompsivat eteenpäin kuin suurilla saappailla, niin ettei meinaa mukana pysyä! Yhtäkkiä kaikki on rävähtänyt kasvamaan supervauhdilla, kun vain kuukausi sitten oli maassa vielä lunta. Onneksi taivas on antanut viime päivinä pikkaisen vettäkin, että ei kaikki kasvu tyrehtyisi kuivuuteen. 

Omenapuut ovat jo enimmät kukkansa pudottaneet, samoin kirsikka ja luumu. Tuomenkin kukat ovat enää muisto, mutta syreenisireeni tuoksuu niin että pitää kiertää kaukaa, kun olen vähän herkkänenäinen. Tulppaaneissa on enää kuihtuneita terälehtiä, mutta sammalleimut, kevätkaihonkukat ja muut pikkuiset jaksavat kukkia viikosta toiseen. Suihkulähdealtaan sain eilen tyhjennettyä kukkapenkkeihin, siinä olikin urakkaa, kun pohja oli täynnä liiskaantuneita vaahteranlehtiä. 

Kesäloman alkuun on vajaa viikko, pitkä talvi on onneksi takana ja ihana kesä edessä. Tämä toukokuu on aina jotenkin kesän parasta aikaa, vaikka onkin monella tapaa kiireistä, niin töissä kuin pihalla. Parasta on silloin tällöin istua pihakeinuun ja kuunnella lintujen ilmaiskonserttia. Meillä viihtyy noin kolmekymmentä lintulajia mieheni kännykkäsovelluksen mukaan mustarastaista tiltaltteihin ja sinitiaisista korppeihin. Käkikin on jo kukuttanut useasti kesän alkaneen. 


Aurinkoista alkukesää sinulle!

5 kommenttia:

  1. Ihanaa toukokuuta 💖

    Meillä ei ole sadetta tullut. Omenapuu puhkesi superkukkaan vajaa viikko sitten ja nyt jo on nurmikko valkoisena kukkien terälehdistä. Pörriäisiä on ollut liikkeellä rajoitetusti.

    Ihanaa kesäloman odotusta 🌼

    VastaaPoista
  2. Samaa ajattelin viikolla ,niin äkkiä koko upeus puhkesi vihreyteen auringon kera🌸
    Ja voi sanoa että on odotettu kesä.
    Perjantaina luonto sai täällä vettä, ja ihan silmissä entisestään kesä näyttää vihreämmätä.
    Rakastan tätä aikaa💚
    Ihanat kuvat.
    Sinulla loma lähenee, aurinkoa viikkoosi💛
    Ja kohta pääset nauttimaan lomasta.

    VastaaPoista
  3. Aivan ihania toukokuun tunnelmia! Onpa teillä kaunis piha!
    Siellä onkin kesä tosiaan jo pitkällä. Täällä tuomet kukkivat nyt eikä sireenienkukista ole vielä tietoakaan. :) Sadetta tarvittaisiin lisää.
    Ihanaa alkavaa kesälomaa!

    VastaaPoista
  4. Toukokuu on kyllä vuoden paras kuukausi.
    Hyvää kesää sinulle.

    VastaaPoista
  5. Kiitos, Susanna, Päivi, Sara ja Maarit, kommenteista! Oli niin kiireinen tuo kuunvaihde, että enpä ehtinyt edes ajatella tätä blogia tai mitään muutakaan. Pihalla on tullut vietettyä aikaa enimmäkseen. Hyvää kesää teille kaikille!

    VastaaPoista