Hitunen

Hitunen

sunnuntai 14. huhtikuuta 2024

Sinisen lumoissa

 


Repolaisen blogissa  on ollut kivoja värihaasteita. En yleensä haasteisiin osallistu, mutta nyt tämä sininen sai innostumaan. Eli tässä kaikille sinisen ystäville, erityisesti Täti Siniselle (siniset terveiset), kaikkea sinistä! Aloituskuvassa lempimaisemani maaseutukotimme läheltä, meren ääreltä. Paras paikka kesäpäivänä, jolloin taivaskin on niin sininen. Meren rannalla pysytään seuraavassakin kuvassa, jossa esikoiselle tekemäni tilkkupeitto on päässyt nauttimaan rantahiekasta. Päällä oleva turkoosinsininen pyyhe on lahja siskoltani. 


Sininen on ollut lempivärini jostain yläasteajoista lähtien, joten vaatteissakin sitä on vuosien myötä ollut aika paljon. Jossain vaiheessa taivaansininen kääntyi enemmän turkoosiksi ja tällä hetkellä iso osa vaatteistani on turkooseja. Mutta kuvat niistä -- eipä taida löytyä juuri mitään. Yksi harvoja kuvia on jonkun vuoden takaa etelän auringossa/ varjossa otettu, jossa ylläni on postimyyntilöytö, aivan ihana kuumana päivänä pidettävä pitkä mekko. Haltin tennarit löytyivät pihakirppikseltä muutamalla eurolla, samoin laukku taitaa olla kirppislöytö. 


Sinisiä astioita meillä on täällä kaupunkikodissa aika paljon, koska ostelin niitä jo ennakkoon, ennen kuin tätä asuntoakaan oli ostettu. Kirppareilta tietenkin, joten kaikki ovat suloisesti erilaisia. Mutta ei kuvia niistäkään. Taidan olla enemmän maisemakuvaajatyyppiä, joten ainakin oman puutarhan siniset kukat on tullut kuvattua monta monituista kertaa. 

Tässä vähän liilaan taittavia sinisiä kurjenpolvia...


... vuorikaunokkia...


... lempikukkaani kevätkaihonkukkaa, joka kohta taas täyttää omenapuun alustan.


Turkoosisininen meri on aivan omaa luokkaansa, mutta myös uima-altaat kelpaavat kuumana kesänä. Etelän lomilla jostain syystä katseeni bongaa aina kaiken turkoosin:
Ja tämä sateisen harmaa kevätpäivä on hyvä päättää siniseen maisemaan Italian aurinkoiselta Gardajärveltä: 


Sinistä huhtikuun jatkoa sinulle!10 kommenttia:

 1. Heissan💙
  Voi mitä ihanaa sinistä täällä kuvien kanssa.
  Niin kaunis tuo mekkosi,kivan vilpoisa kesällä.
  Voi tuo kaunis meren sinisyys.
  Kevät aurinkoa viikkoosi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Päivi! Viikko on ollut kiireinen, enkä ole ehtinyt edes näitä kommentteja lukemaan. Aurinkoa on kaivattu, nytkin lunta sataa...

   Poista
 2. Ihana postaus! 💙
  Sinisestähän pitävät melkein kaikki, mutta kuvasi saavat innostumaan myös turkoosista. :) Mekkokuva on aivan ihana.
  Taivas, järvet, meri ja siniset kukat... niin kaunista!
  Mukavaa uutta viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Sara! Sininen on niin luonnon väri, ettei siitä voi olla pitämättä. Turkoosikin samoin.

   Poista
 3. Pentti Lempiäisen "Kuvien kieli - vertauskuvat uskossa ja elämässä" -kirjassa sinistä kuvaillaan taivaan, ilman, veden ja neitsyt Marian värinä. Edelleen kirjassa kerrotaan, että kirkoissa sinisen voi nähdä monen saarnatuolin katossa "taivaasta Jumalalta tulevan sinunauksen vertauskuvana". Toisinaan myös kirkontornien katot ovat sinisiä ja niissä kimaltelee kultaisia tähtiä.

  Hyvin mielenkiintoinen kirja. Suosittelen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä, Vanha rouva! Vertauskuvat ja symbolit ovat aina kiehtoneet minua, joten taidan pistää tuon kirjan varaukseen.

   Poista
 4. Kiitos näistä U-P-E-I-S-T-A SINISISTÄ hetkistä, jotka jaoit kanssamme!!
  Sydäntä sykähdyttää että haaste"kynnyskin" ylittyi ja osallistuit - kiitos-kiitos-kiitos!! Ihanaa myös nähdä sinut upeassa mekossasi!
  Turkoosit ikkunalaudat ja ovet - minäkin olen ahkra niitä bongaamaan ja erään talon pieliä kuvatessa syksyllä Marokossa pysähtyi ohikulkija kysymään, että tiedänkö miksi ne maalataan turkoosiksi?
  Joku hämärä muistikuva oli karkoitus-väristä.... ja niinhän se oli... ötökät/pörriäiset ja tuholaiset ei tykkää turkoosista - mikähän heidän värinsä on?
  Ihanan sinistä ja värikästä huhtikuun jatkoa Sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Repolainen! Tuosta karkotusväristä tuli mieleen, että on meillä sininen ulkohuussikin, tarkoituksella siniseksi maalattu, kun kuultiin että pitää ötökät poissa paremmin kuin joku muu väri.
   Pitkään mietin, laitanko tuota mekkokuvaa ollenkaan, koska en ole aiemmin jakanut omakuvia täällä. No, sekin kynnys tuli nyt ylitettyä.

   Poista
 5. Sinistäkin sinisempi on vesi airon alla. Lempeät kesäpäivät ja leppoisa lomailu välittyy kuvistasi hyvin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Aimarii! Suomen kesässä sinisyys on parasta!

   Poista