Hitunen

Hitunen

maanantai 16. lokakuuta 2023

Syksyn paino ja keveys

 

Viikot ja kuukaudetkin viuhahtavat ohi vauhdilla. Töissä on ollut melkoista kiirettä ja suoranaista painetta monen asian suhteen ja senpä vuoksi blogin päivittäminen on jäänyt. Välillä menee useita viikkoja, ettei edes ehdi tai jaksa kenenkään muunkaan blogia käydä lukemassa, mutta nyt on loma ja toivon ehtiväni yhtä ja toista väliin jäänyttä tehdä. Toisaalta en ole asettanut mitään lomatavoitteita muuta kuin lepäämisen ja voimien keräämisen. Yllä olevasta maisemasta voi päätellä, että voimien kerääminen on aloitettu - kiipeämällä lähistön lähes korkeimmalle kukkulalle. Eilen retkeiltiin hoitolasten kanssa, mikä oli oikein virkistävää, vaikka välillä mentiin semmoista ryteikköä, että piti kumartua kontalleen päästäkseen eteenpäin. 

Tänäänkin oli hyvä päivä. Aurinko helotti lähes pilvettömältä taivaalta ja lämpötilakin pysytteli vielä reilusti plussan puolella. Pihan laittaminen talvikuntoon edistyi pitkän harppauksen ja mieli oikein virkistyi kuulaassa syyssäässä puuhaillessa. 

Omenapuut antoivat loppujen lopuksi ihan mukavanlaisen sadon. Iloisen isosiskon kanssa pari viikkoa sitten keräiltiin viimeiset omenat puista. Löydettiin kasvimaalta yksi hyvänkokoinen kurpitsakin, vaikka luulin jo kaikkien mollukoiden märäntyneen sateissa. Kurpitsa päätyi siskon käsissä lyhdyksi: 

Syksyni ei ole kuitenkaan ollut pelkkää kiirettä ja touhua. Sopivasti olen onnistunut löytämään aikaa rakkaille harrastuksille. Aloitin kansalaisopistossa kirjoittajakurssin, josta olen ollut aivan innoissani. Vapaa-ajalla onkin tullut kirjoitettua vaikka mitä runoista proosatekstiin. Myös fyysisen kunnon ylläpitoon olen löytänyt sopivan rennon harrastuksen eli fascia-jumpan. Teen jumpassa opittuja liikkeitä paljon myös kotona. 

Kaiken maailmalla tapahtuvan vellonnan ja epävarmuuden keskellä on hyvä etsiä ja löytää arjesta ilonaiheita. Kauneus luonnossa jaksaa ihastuttaa päivästä toiseen. Kuihtuvat kukat ja syksyn värikkäät lehdet ovat ilo silmälle ja mielelle. Sateen ja tuulen vallatessa päivän tai illan on parasta sytyttää kynttilät ja käpertyä sohvalle lukemaan. Tällä hetkellä ajatuksia herättävää ja niin ajankohtaista luettavaa on Hanna Kivisalon kirja Huokaus on Jumalan nimi. Suosittelen lämpimästi! 

Aurinkoa ja myötätuulta sinun syksyysi!



4 kommenttia:

  1. Oi, ihanuus miten silmiä hivelevän kaunis maisema retkellänne ollut.
    Suomen luonto on vaan niin💚
    Teillä tulikin hyvä omppu sato, meidän kaksi puuta teki todella vähän satoa.
    Yöllä oli muutama omppu pudonnut maahan ja kamera oli räväyttänyt kuvan kun mäyrät tyytyväisin mielin olivat aterialla😂
    Ihanaa leppoisaa ja rentouttavaa lomaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Päivi! Loma on edennyt melko leppoisasti, monenlaista mukavaa on ollut.
      Olipas teillä yllättävät vieraat omppujen kimpussa! Meillä ovat peurat alkaneet vierailla ahkerammin pihalla, kun monista kuunliljoista on syöty kaikki lehdet. Vuosikausia ne saivatkin olla rauhassa.
      Rauhaisaa viikonloppua sinulle!

      Poista
  2. Toivottavasti saat muutettua rytmiäsi ja tasattua kiireitäsi lomasi aikana. Rytmin vaihtelut tekevät pitemmällä tähtäimellä hyvää. Kunhan siis väliin mahtuu palautumista ja oman itsensäkin kuuntelemista 💖

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Susanna! Rytmini on lomalla muuttunut pari tuntia myöhäisemmäksi aamuisin, mutta illat ovat menneet kutakuinkin entiseen malliin eli kaikesta päätellen olen ainakin nukkunut enemmän.
      Hyvää ja levollista viikonloppua sinulle!

      Poista