Hitunen

Hitunen

sunnuntai 15. tammikuuta 2023

Pää pilvissä, jalat maassa

 

Tällä viikolla teimme ensimmäisen pitemmän patikointiretken vuorille. Ajoimme Mijaksen kaupungin ohi merkittyjen patikointireittien lähtöpaikalle, jossa on ilmainen pysäköintipaikka. Sää oli varmasti talven tuulisin, vaikka muuten olikin aurinkoista niin lähtiessä kuin palatessa. Matkan varrelle mahtui tosin toisenlaistakin säätilaa. Mijas-vuoren huipulla on sääpallo, jonne lähtöpaikalta oli noin viiden kilometrin taivallus. Kaikkiaan reitistä kertyi reilut 11 kilometriä minun Sportstracker-sovellukseni mukaan, mutta mieheni älykellon mukaan lähes kilometri vähemmän. 

Alkumatka oli kaunista ja aurinkoista, mutta lippiksestä sai pitää kiinni, jos halusi pysyvän päässä. Ennen huipun saavuttamista alkoivat pilvet vyöryä vuoren toiselta puolen yllemme, ja niinpä huipulla olimme kirjaimellisesti pilvessä. Ylhäällä oli metsäpalon jäljiltä aika aavemainen näky ja vinhasti vinkuva tuuli lisäsi elokuvamaista elämystä. 

Aika pitkästi saimme tulla alaspäin, ennen kuin oli taas aurinkoista ja eväiden syönti alkoi maistua. Sääpallo huipulla näkyi nyt myös hyvin, toisin kuin ylhäällä ollessamme. Ja maisemissa ei muutenkaan valittamista. Harmi vain, että vanha polvivaivani aktivoitui heti alaspäin lähdettyämme ja niinpä olin aika tuskissani jo muutaman kilometrin jälkeen. Kävelysauvat auttoivat asiaa hieman, mutta kyllä jokainen alaspäin tultava askel oli tuskaa, ylöspäin ja tasamaa ihan ok. Vaiva kyllä helpotti heti, kun pääsin kotona sohvalle!

Kaiken kaikkiaan reissu oli melkoinen elämys. Ensi kertaa varten täytyy käydä ostamassa jonkinlainen polvituki, että pääsee mäen päältä alaskin! 

Mukavaa uutta viikkoa sinulle!

8 kommenttia:

 1. Huikeat maisemat. Hyvää viikkoa sinullekin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Maarit! Viikko on kohta lopuillaan, aika menee turhankin nopeasti!

   Poista
 2. Ihania kuvia, upeat maisemat! Varmasti oli hyvä patikkaretki. Harmi vain se polvivaivasi. Tuttu tunne, että kipeällä polvella juuri alaspäin meno on vaikeaa. Sinä vielä jouduit noin pitkästi kävelemään sen kanssa... Mukavaa uutta viikkoa sinne Espanjan auringon alle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, viikko on mennyt mukavasti kovassa tuulessa, mutta onneksi on silti aurinkoista.

   Poista
 3. Mahtavat maisemat!
  Eipä ihme, että polvi alkaa oikuttelemaan noissa maastoissa. Pikaista paranemista jalalle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Jalka on kutakuinkin kunnossa, kunhan ei noita alamäkikävelyjä tule kovin usein. Tänään menin bussilla alas keskustaan ja tulin kävellen ylös. Jalka ei oikutellut.

   Poista
 4. Waude kiitos mitkä maisemat!
  Olette te reippaita ja sporttisia.
  Upea tunne varmasti korkeuksissa.
  Tsempit polvellesi.
  Kaikkea hyvää sinne🫠

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! En osannut vielä seitsemän vuotta sitten kuvitellakaan, miten hienoja vuorimaisemia täällä on. Kuvittelin tämän seudun enimmäkseen hiekkarannoiksi, mikä on vain yksi osa tätä upeaa Andalusiaa.

   Poista