Hitunen

Hitunen

lauantai 7. tammikuuta 2023

Loppiaiskarnevaali

 

Espanjalaislasten suuri juhla, meikäläistä jouluaattoa vastaava loppiaisaatto eli kolmen kuninkaan juhla Los Reyes Magos oli melkoista hulabaloota. Iltapäivällä kokoonnuttiin suurelle urheilukentälle, jonne oli vedetty punainen matto. Tovin odottelun jälkeen kuului kovaääninen pärinä ja sieltähän ne kolme itämaan tietäjää saapuivat ilmojen halki poliisihelikopterilla. Kentällä olivat isohko vastaanottokomitea sekä tv-kameramiehet ja lasten esiintyjäryhmät valmiina vastaanottamaan arvovieraat.Emme jääneet seuraamaan kentän ohjelmaa sen enempää, mutta myöhemmin kentältä lähti hervottoman suuri paraati, joka mateli yli neljä tuntia ympäri kaupunkia. 25 traktorikuormaa erilaisia satuhahmoja noiden kolmen kuninkaan lisäksi sekä lukuisa joukko naamiaisasuihin pukeutuneita tanssijoita saivat niin pienet kuin isommatkin katsojat huudahtelemaan ihastuksesta. Ja kaiken lisäksi nämä paraatissa mukana olevat heittelivät yleisölle karkkeja ihan kuin abit penkkariajelulla Suomessa. Seurasimme paraatin loppuvaiheita, ja aika surulliseksi mielen veti se kauhea sotku, mikä kaikesta jäi jäljelle. Muoviroskaa kadut täynnä, mutta olipahan siivoojille taas töitä. 

Keskitalven juhlakausi on nyt sitten ohi täällä, ja kevättä kohti mennään. Säät ovat olleet joulukuun puolivälistä alkaen mukavan kesäiset, lämmintä päivisin virallisen mittauksen mukaan 18- 23 astetta, mutta onhan se paljon lämpimämpää esimerkiksi aurinkoisella parvekkeella. Puutarhurit tekevät kaikkialla kevätleikkauksia ja olenkin jo alkanut odotella sitä kukkaloistoa, mikä jossain helmi-maaliskuun vaihteessa alkaa. 

Leppoisaa tammikuun jatkoa sinulle!
4 kommenttia:

 1. No kylläpä siellä loppiainen onkin melkoinen karnevaali! On siinä aivan eri meininki kuin suomalaisten hillityssä loppiaisenvietossa. Mukavaa kun saatte tutustua tuollaisiin paikallisiin tapoihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä moni asia on toisin kuin Suomessa ja on mukava kyllä tutustua paikallisiin tapoihin, vaikka kieltämättä jotkut asiat ottavat suunnattomasti päähän. Niistä ehkä joskus toiste...

   Poista
 2. Maassa maan tavalla 🤭. Mahtava kokemus varmasti, mutta kyllä minulle käy mainiosti tämä kotimainen hiljaisuuskin 😊.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, maassa maan tavalla, ainakin kerran elämässä. Toisaalta, vuorilla patikoidessa saa kyllä sitten nauttia ihanasta hiljaisuudesta. Kaupungilla liikkuessa täytyy sietää melkoista mölyä.

   Poista