Hitunen

Hitunen

perjantai 30. joulukuuta 2022

Vuosi 2022

 

Tammikuu: Lunta, lunta ja lunta, mutta myös aurinkoisia päiviä ja hyviä ulkoilukelejä. Kotipihan pensaat kumartuivat lumen alla. 

Helmikuu: Lumikausi jatkui, vietimme paljon aikaa kaupunkikodissa, josta oli mukava lähteä iltaisinkin lenkille katulamppujen loisteeseen. Talvilomalla pistäydyttiin Helsingissä, mm. Oodiin tutustumassa. 

Maaliskuu: Välillä näytti jo lupaavalta lumen vähenemisen suhteen, mutta kyllä sitä riitti koko kuukauden. Salonjoen rannalla kuvailin sorsanpullukoita iltapäivän valossa. 

Huhtikuu: Kevään eteneminen tuntui todella hitaalta. Sain viettää ihanan runoviikonlopun Vivamossa. Aamuaurinko maalasi järvelle raitamaton.

Toukokuu: Parasta toukokuussa on tulppaanien ja muiden kevätkukkasten kukinta. Myös rantasauna- ja uintikausi alkoi.  Koululaisten kanssa tehtiin mukava pyöräretki viimeisellä viikolla. 


Kesäkuu: Loman alku oli yhtä puutarhatöiden lumoa. Alppiruusut kukkivat ja moni muukin. Alkukuusta teimme myös lomamatkan - minnekäs muualle kuin Espanjaan. 


Heinäkuu: Tampereella vietettiin pari päivää siskojen ja kälyjen kanssa. Muuten aika meni kutakuinkin pihatöissä, pyöräillessä, uidessa ja saunoessa. 


Elokuu: Hienot uintikelit jatkuivat ja saimme pitää lainalapsia vieraina. Illat olivat ihanan lämpimiä. Työtkin alkoivat loman jälkeen. 


Syyskuu: Rakkaaksi käyneessä rantapaikassa ihailimme upeita auringonlaskuja saunomisen ja uimisen lomassa. Kotipihalla keräiltiin omenoita ja tyhjennettiin kasvihuone viimeisistä tomaateista. 


Lokakuu: Lempikuuni. Vierailimme pitkästä aikaa anoppilassa Kokkolan seudulla. Teimme myös ihanan patikointireissun Kemiönsaarelle. Jännitystä vuorotteluvapaan sijaisen saamisesta riitti viimeisiin päiviin asti. Pakkaamistakin riitti puolen vuoden reissua varten.


Marraskuu: Tässä voisi olla aurinkoinen kuva Pohjois-Espanjasta, mutta mennään perinteisellä marraskuisella tyylillä sateineen, jossain päin Ranskaa. Kahden viikon tien päällä olon jälkeen pääsimme perille Aurinkorannikolle ja kuun loppupuolen asuimme Marbellan alueella. 


Joulukuu: Kuun alussa muutimme Fuengirolaan, josta sain tehdä ihanan reissun Malagan kasvitieteelliseen puutarhaan. Muutenkin luontoreissut patikointeineen ovat olleet parasta joulukuun antia unohtamatta kauniita auringonnousuja ja -laskuja. 

***

Hienoa, että olet jakanut kanssani tämän vuoden. 
Toivon sinulle oikein rentoa ja rauhallista uutta vuotta, lepoa ja sopivasti puuhaa. 

Lämpimin terveisin Hitunen

 


5 kommenttia:

  1. Oi,ihanuus mitkä vuosi kuvat🫠
    Uppouduin niin kesä aatoksiin kuvissasi.
    Ihana on blogi matkaa kanssasi kulkea❤️ kiitos siitä.
    Fuengirolan maisemia tuli taas ihan ikävä,neljä vuotta sitten tuli niitä katuja ja rantoja taahattua ja ihasteltua.
    Kaikkea hyvää uuteen vuoteesi🥰

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Päivi! Samoin sinulle ihanaa alkavaa vuotta!

      Poista
  2. Kaksitoista kuukautta kului taas niin nopeasti.Kaunis ja seesteinen kuvakavalkadi vuodestasi, monenlaista ehditte kokea. Siunattua tulevaa vuotta 2023! t. Piipe

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vuodet vierivät vähän turhankin nopeasti! Kiitos, samoin, Piipe, olkoon uusi vuosi siunattu ja täynnä kaikkea hyvää!

      Poista
  3. Mahtava mennyt vuosi, toivottavasti uusi vuosi tuo uusia hyviä elämyksiä 💖

    VastaaPoista