Hitunen

Hitunen

lauantai 25. kesäkuuta 2022

Andalusian auringossa, osa 3 (viimeinen tällä erää)

 

Helle on nyt saapunut tänne koti-Suomeenkin, ja ihan tervetullutta se on kolean kevään jälkeen. Mutta silti harva meistä nauttii yli 30 asteen helteistä. Tässä kuitenkin vielä  joitakin kuvia Espanjan auringosta, vaikka tuossa yllä olevassa kuvassa ei kovin aurinkoiselta näytäkään. Kuva on otettu illalla Mijaksesta Välimeren suuntaan ja illat kuten aamutkin olivat usein utuisia. 

Yhtenä iltana lämpötilan ollessa enää noin 26-27 astetta lähdimme patikoimaan Mijasin vuorelle. Autolla pääsee jonkun matkaa tuon maisemoidun, entisen kaivosalueen alapuolelle, ja parkkialueen reunalta lähtevät patikointireitit, joita pitkin pääsee lähialueen kyliin. Lämpöä oli sen verran, että tyydyimme noin viiden kilometrin kierrokseen ja onneksi metsän siimeksessä  oli viilepämpåä. 


Meidän kulkemamme reitti oli enimmäkseen helppokulkuista leveää polkua, mutta välillä oli kivikkoisempaa kiivettävää. Joku oli vienyt vuorelle hauskan yllätyksen:Mijaksessa ihastuttaneen miniatyyrimuseon jälkeen kävimme vielä Málagassa illuusiomuseossa, jossa oli kaikenlaista hassua ja hauskaa. Málagan vaikean parkkipaikkatilanteen tietäen emme edes yrittäneet mennä sinne autolla, vaan jätimme auton erään kauppakeskuksen ilmaiselle parkkipaikalle ja hyppäsimme siitä junaan, joka vei meidät muutamalla eurolla Málagaan. Illuusiomuseossa sai itse kokeilla kaikenlaisia juttuja, ja paikka tuntui olevankin lapsiperheiden suosiossa. Lisäksi siellä oli monenlaista nähtävää, joka pisti miettimään, mistä onkaan kyse...Lämmintä riitti, mutta onneksi autossa oli ilmastointi kuten junassakin. Yhden päiväretken teimme kahteen pikkukaupunkiin, Ojeniin ja Alhaurin del Grandeen. Molemmissa on kapeaakin kapeampia pikku kujia ja pieniä kirkkoja, kahviloitakin. Ja kauniit maisemat ympärillä. Tässä vielä muutama kuva Ojenista.

Tällaiset Andalusian terveiset tällä kertaa. 
Aurinkoista ja rentoa juhannuksen jatkoa sinulle!2 kommenttia:

 1. Kiitos mahtavista matkakertomuksista!
  Maisemat ovat upeita, mutta noita lämpötiloja en kadehdi.

  Upeaa juhannuksen jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Susanna! Taisimme tuoda tuon lämpöaallon mukanamme - toivon kyllä, että pian jo hellittäisi.

   Poista