Hitunen

Hitunen

maanantai 20. kesäkuuta 2022

Andalusian auringossa, osa 1

 

Tänä vuonna saimme aloittaa kesälomamme perinteisesti matkustamalla muihin maisemiin. Jos loma alkaa kotona oleilulla, siitä muodostuu helposti työleiri, joten paras tapa nollata työvuosi on lähteä kauas pois kotoa. Sen jälkeen on niin ihana palata takaisin! 

Kaksi välissä ollutta koronakesää meni todellakin työleirin merkeissä: kesän 2020 tyhjensimme ulkorakennusta ja teimme sinne uuden lattian, kesän 2021 remontoimme talkoilla kyläsaunaa ja heinäkuun alussa sen valmistuttua ylläpidimme saunan toimintaa talkoilla aina marraskuulle asti. Yhtä ja toista siivousta ja talkoopuuhaa on tällekin kesälle luvassa, mutta ensin oli rentouttavaa ottaa pitkä loikka lentäen Màlagaan.

Espanjan aurinko porotti tavanomaista kuumemmin - ei näin kuumaa alkukesää yli 40 vuoteen, sanottiin uutisissa. Mieheni mielestä 35 astetta lämmintä ei vielä ollut paha, mutta kyllä se minusta oli jo liikaa (nautin eniten noin 22-24-asteisesta ilmasta). Juotavaa siis kului litratolkulla päivittäin ja päiväsaikaan ei paljon jaksanut edes kävellä, mutta silti joka päivä tuli käveltyä kilometrikaupalla, usein tosin vasta illemmalla. Emme ole mitään auringonpalvojia ja rannalla loikoilijoita, joten kävimme meressä uimassa tasan kerran ja altaalla ekassa hotellissa muutaman kerran. Tällä kauniilla rannalla jossain Torremolinoksen ja Fuengirolan välissä kävimme uimassa. Merivesi oli virkistävää, mutta todella suolaista, ja rannan hiekka niin polttavan kuumaa, että tunkeutuessaan sandaalien raoista se poltti toisen jalkapohjani. Parin päivän päästä lähtivät nahkat, sillä enpä ollut arvannut rasvata jalkapohjia, vaikka muuten lotrasinkin 50 -suojakertoimisen aurinkovoiteen kanssa. Reissun jälkeen en ole ruskea, mutta en palanutkaan tuota jalkapohjaa lukuunottamatta, mikä on minusta tärkeämpää kuin rusketusraidat. 


Loman alkuosan majoituimme Torremolinoksessa noin puolen kilometrin päässä rannalta rauhallisella alueella pienessä hotellissa, jossa oli oma uima-allas. Paljon emme tosin aikaa viettäneet majapaikassamme, vaan kävimme vuokra-autollamme mm. entisessä "kotikaupungissamme" San Pedrossa ja teimme yllätysvisiitin entisen vuokraisäntämme luokse, joka ilahtui suuresti moisesta odottamattomuudesta. Kävimme myös viikon viileimpänä päivänä (jäi nipin napin alle 30 asteen) patikoimassa helpon reitin Los Realesin vuorella Esteponassa. Maisema oli karua katsottavaa, sillä alueella oli viime kesän lopulla riehunut metsäpalo. Nyt tämänkesäisten metsäpalojen savut näkyivät seuraavan vuoren takana. Palo tuhosi tällä kertaa yli 3000 hehtaaria metsää. Vuokraisäntämme kertoi liekkien ja mustan, taivaan peittävän savun näkyneen hänen asunnolleen kymmenien kilometrien päähän muutamaa päivää aiemmin. Palo saatiin onneksi hallintaan, eikä meidän vaellustamme juuri haitannut savun haju, vaikka kovin tuulista ylhäällä vuorella olikin. 

Kirkkaalla säällä täältä huipulta näkyy jopa Afrikan vuoret ja vähintäänkin Gibraltar, mutta nyt erotimme vain vaivoin Gibraltarin hahmon. 

Kukat kukkivat viime vuonna palaneessa metsikössä. Elämä voittaa!


Vanha korkkitammi oli selvinnyt palosta ja jatkoi elämäänsä vuoren rinteellä. Ympärillä suurin osa maisemasta näytti tältä: 


Torremolinoksen jälkeen suutasimme loman loppuajaksi vähän kauemmas rannikosta Mijakseen, jossa nautimme pikkukaupungin rauhasta, sillä turisteja ei vielä ollut liikaa. Tässä kuva vielä Torremolinoksen rannalta, jossa riitti auringonpalvojia iltaan asti. 


Jatkuu seuraavassa postauksessa....

10 kommenttia:

 1. Kiitos matkakuulumisista ja kauniista kuvista! Se on totta, että parhaiten arki unohtuu, kun lähtee heti loman aluksi reissuun. Minäkin olin tasan 30 vuotta sitten eli kesällä -92 kuukauden Andalusiassa. Málagassa ja Algecirasissa, josta sai ihailla juuri Gibraltaria ja Afrikan vuoria. Gibraltarillakin kävimme yhtenä päivänä ja Marokossa myös päiväseltään. Siellä päin on tosi kaunista! Pitkä aika siitä vain jo on...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me olemme samoin tehneet päivän reissun Marokon puolelle joulukuussa 2015.
   Siitä nyt suunnittelemaan uutta reissua!
   Yritin muuten kommentoida sun blogiasi eilen, mutta en itse ainakaan nähnyt kommenttiani, vai tuleeko näkyviin vasta tarkistuksen jälkeen?!

   Poista
  2. Marokko on jännä maa, jota olisi kiva nähdä enemmänkin. Joo, minun blogissanihan kommentit näkyvät vasta tarkistuksen jälkeen. Julkaisin kyllä eilen kommenttisi ja vastasin siihen, joten sen pitäisi näkyä siellä.

   Poista
 2. Oi ihanuus upposin noihin maisemiin niin antaumuksella. Tuolla mekin neljä vuotta sitten liikuimme. Ihan muistot palasivat mieleen.
  Kauniit kuvat ja maisemat🤗
  Miten pidänkään tuosta meren äärettömästä kauneudesta💙
  Nauti lomastasi ja ihanaa juhannusviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Välimeri on kaunis, mutta enemmän silti nautin vuorista, joista voi katsella merta, kuin meren rannalla loikoilusta.
   Kiitos samoin ihanaa juhannusviikkoa!

   Poista
 3. Oi, mitä maisemia! Tosin metsäpalon jäljiltä osin surullisen karua, mutta totta on, että elämä palautuu vähitellen tuhkankin keskelle.
  Jään odottelemaan jatkoa. Ihanaa lomaa Teille täällä koti-Suomessakin! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli se karua katsottavaa, miten paljon tuli oli tuhonnut sitä kaunista metsää.
   Kiitos, samoin ihanaa lomaa teille myös!

   Poista
 4. Tervetuloa takaisin kotiin!

  Kiitos mahtavista kuvista!

  Onneksi metsäpalo ei aiheuttanut isompaa hätää ja vaaraa. Kyllä se luonto sieltä taas uudistuu 🥰

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Susanna!
   Vähän jo pelkäsin, kun menimme vuorelle ja oli kovin tuulista, ehtiikö palo levitä päivän aikana meidänkin vuorelle, mutta onneksi ei.

   Poista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista