Hitunen

Hitunen

tiistai 3. elokuuta 2021

Kesän pinkkiys on säilöttävä muistiin

 

Heinäkuu helteineen oli loppujen lopuksi aika ihana, vaikka kuumuus välillä tuskastuttikin. Parasta olivat aamut ja illat, jolloin saattoi liikkua pihamaallakin. Omenapuun runkoa vasten kasvava kärhö Ville de Lyon (yläkuvassa) ilahdutti komealla kukinnallaan, joka alkaa nyt olla jo ohi. Samaa kärhöä on meillä toisella puolen omenatarhaa varjoisammassa paikassa, jossa se kukkii pienemmillä kukilla myöhemmin. 

Ensi kertaa kokeilin kasvattaa miljoonakelloa puutarhamyymälän valmiista taimipotista, ja kohtalaisen hyvin tuo onnistui, vaikka kukkiminen alkoikin aika myöhään. Joku on käynyt syömässä kukkiin tuuletusaukkoja näköjään. 

Pelargoni on  yksi lempikukistani, ja nyt ostin taimimyymälästä ensimmäisen Mårbacka -pelargonini. Valkoreunaiset lehdet vaaleanpunaisten kukkien kanssa ovat niin söpöt, että en voinut vastustaa kiusausta, vaikka tiedän, että talvetusvaiheessa kuistin tila käy ahtaaksi. Vanhat pelargoninin tykkäävät kasvihuoneen lämmöstä ja sateensuojasta.


Luonnostakin löytyy pinkkejä tai lilahtavia pinkkejä kukkia niityiltä ja rannoilta. Kuvan kukkanen ilostutti rantatiellä. Omalle pihalle on levinnyt viime vuosina puna-ailakki, joka saa vapaasti levitä. Myös valkokukkaista ailakkin näkyy pihan reunoilla. 

Viime vuosina ainakin täällä päin maata on järjestetty kirppisralleja ja vastaavia tapahtumia joka kesä. Oman kunnan kirppisrallissa osa myyntipaikoista oli järjestänyt myös mahdollisuuden tutustua upeisiin puutarhoihin samalla. Yllä oleva kuva ja pari seuraavaa ovat kirppiskierroksen pihoilta. 



Rakkaalta anopilta lahjaksi saamani Flammentanz -könnösruusu ei ole niin pinkki kuin kuvassa näyttää, vaan enneminkin tummanpunainen. Taimi on vasta parin vuoden ikäinen, joten kukkia ei vielä ollut kovin paljon, ja kuivuus söi osansa, vaikka yritinkin kastella ajoittain tuota kaunotarta. 



Kesäneilikka on viime kesän uusi tuttavuus ja pitkän kukinnan vuoksi halusin sitä nytkin. Ja tietysti väri on paras. 

Mitä pinkkiä sinun kesässäsi on ollut? 

8 kommenttia:

  1. Tuo kärhösi kukkii upeasti ja kauniilta näyttävät muutkin kukkaset.
    Pinkkiä puna-ailakkia löytyy myös meidän pihapiiristämme ja se on hiljakseen levinnyt koko pihaan. Samoin ketoneilikat ovat levinneet ja ne ovat pienestä koostaan huolimatta suloisia muodostaen pinkkejä mattoja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toinenkin kärhö innostui kukkimaan ja kiipeämään vanhan koristeomenapuun oksille aika ylös. Ketoneilikat ovat meillä aika vaeltavia, niitä löytyy milloin mistäkin - ja välillä ei mistään!

      Poista
  2. WAU!Miten kauniit kukkakuvat. Kaikki kukkivat niin rehevästi.
    Voi kesän ihanuus,onneksi on vielä kesää jäljellä,siitä otetaan vielä kaikki irti.
    Ihanaista loppuviikkoa sinulle!

    VastaaPoista
  3. Ihanaa kukkaloistoa!

    Meillä ei taida olla mitään pinkkiä varsinaisesti, mutta kesäkuussa meillä iloitellaan henpeällä vaaleanpunaisella 🌷.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vaaleanpunainen käy ihan yhtä hyvin! Oikeastaan kaikki kukat ovat ihania, minulle kelpaa keltainen ja oranssikin, joita moni hyljeksii.

      Poista
  4. Vastaukset
    1. Niin on, harmi vaan, kun kohta kaikki kukinta on ohi. Onneksi pelakuut kukkivat kasvihuoneen suojissa iloisesti.

      Poista