Hitunen

Hitunen

sunnuntai 18. huhtikuuta 2021

Mikä valo, mikä lämpö!

 

Kevään ihana kultapallo taivaanlaella on herättänyt eloon luonnon - ja meidät ihmisetkin siinä samalla pitkän talven jälkeen. Joka päivä tapahtuu jotain hienoa luonnossa. Tämä on  niin parasta aikaa! Tänään lämpötila varjossa lähestyy 16 astetta, ja ehkä jossain näillä seuduilla menee jo yli sen. Tämän jutun kuvat ovat Halikonlahden luontopolulta viikko sitten ja omalta pihalta eilisillalta. 



Kevään kukkailotulitus on alkanut: leskenlehdet, sinivuokot, lumikellot, kevätkaihonkukat, kevättähdet, valkovuokot... Tuomi ja sireeni pullistelevat jo silmujaan samoin kuin marjapensaat. Kasvimaalla persilja ja ruohosipuli lykkäävät vihreää minkä ehtivät. Juuri äsken aloitimme myös grillikauden - en muista, onko koskaan näin aikaisin kaivettu grilliä esille, vaan yleensä vasta vappuna. Grillikauden aloitus vaati tänä keväänä terassin kunnostuksen eli lattia sai öljykäsittelyn ja kaiteet uutta maalia, joten kyllä nyt kelpaa. 




Kukkapenkit on vielä enimmäkseen siistimättä. Vaahteranlehtikerros oli hyvä talvisuoja, mutta nyt näyttää rumalta, joten ainakin enimmät taidan siivota pois. Meidän pihassa riittää noita lehtipuita, joista tulee niin paksu lehtikerros syksyisin, että pakko on osa siitä ainakin haravoida pois. Pienet koivunlehdet maatuvat kyllä aika hyvin, mutta nuo vaahterat, saarnit ja omenapuut tuottavat sen verran paksua tavaraa, että niitä ei viitsi jättää lojumaan. 




Aurikoisia kevätpäiviä sinulle!




2 kommenttia:

  1. Kauniit keväiset kuvat. Kyllä tämä on vaan niin ihanaa aikaa,itsekkin herää talviunesta.
    Auringosta olemme saaneet nauttia ja lumet sulaneet hurahduksessa.
    Kyllä nyt on kiva sinun grillailla,kun teranssi saanut uuden kauniin ilmeen.
    Yllättävän lämmintä onkin ollut huhtikuun ilmaksi.
    Aurinkoa viikkoosi!

    VastaaPoista
  2. Ihanat, kauniit keväiset kuvat!
    Upeaa kevään jatkoa, kelit suosivat 😊.

    VastaaPoista