Hitunen

Hitunen

maanantai 21. tammikuuta 2019

Hankien hohteessa


Vaikka nautinkin ajoittaisista pyrähdyksistä lämpimämmille seuduille, kotimaan talvikin saa minut ihastelemaan luonnon kauneutta. Nyt täällä lounaisrannikolla on myös kunnon talvi ja hanget suorastaan hohtavaiset ja ihan kunnollisen korkuiset. Parin vuoden tauon jälkeen kaivoin suksetkin esille ja samoin luistimet sekä hoitolapsen kanssa pulkan. Miten toista on nyt nautiskella talvisista ulkoiluista kuin silloin seitsemänkymmentäluvulla kouluaikoina kovilla pakkasilla vääränlaisilla välineillä, jolloin lähes kaikesta talviliikunnasta jäi pakkopullan maku suuhun. Tosin myönteisenä muistan ne hetket, kun sisarusten kanssa koulumatkalla pyryn jälkeen hyppelimme tienvieren ojiin, ja sitten nitkuttelimme itseämme irti vyötärönkorkuisista kinoksista.




Mikä on sinun lempilajisi näin talvella? Vai vedätkö viltin niskaan ja uppoudut lumen sijasta hyvään kirjaan sohvan nurkassa? Pienen flunssan kourissa tuo vilttikirjavaihtoehto tuntuu nyt paremmalta kuin ulos pakkaseen nenänsä pistäminen, mutta muuten varsinkin aurinkoisina päivinä on ihana suunnata ulos jäälle tai hangille. Tai ihan vain reippaalle kävelylle, johon työmatkani varrella välillä "sorrun" esimerkiksi näiden maisemien takia: 


Luonnonjäille en tosin itse vielä menisi, sillä lumen alla oleva jää ei kovin paksuksi ole tainnut ehtiä. Onneksi työmatkan varrella on parikin luistelukenttää liitelytarpeen tyydyttämiseksi.

Touhukasta tammikuun jatkoa sinulle!


1 kommentti:

  1. Kaunista on talvi tänä vuonna.
    Hiihtäminen ja avantouinti ovat talvilajini.

    VastaaPoista