Hitunen

Hitunen

tiistai 11. joulukuuta 2018

Matkalla jouluun


Pimein vuodenaika täyttyy ihanista valoista, jotka tuikkivat tummenevaan iltaan. Muutama viikko sitten kävimme esikoista ja tyttöystäväänsä moikkaamassa Porvoossa, jossa molemmat opiskelevat. Porvoon vanha kaupunki on ihastuttava niin kuin muutkin vanhat puutalokaupungit. Pikku putiikkeja mukulakivikatujen varsilla, kahviloita, jokiranta venevajoineen, upea kirkko.




Paluumatkalla poikkesimme siskoni luokse Tuusulaan, jossa teimme piristävän kävelylenkin Tuusulanjärven ympäristössä. Järvi oli silloin hienoisen jään peittämä ja rantaniityllä näimme vielä lampaita...



Joulu lähestyy askel askeleelta. Tänään käärin pikku paketteja pikkuisille ystävillemme, kuuntelin joululauluja ja sytyttelin kynttilöitä. Joulu tulee meille omalla tahdillaan, ilman stressinstressiä, kiireettömästi ja kauniisti. Töistä tultuani otan usein päiväunet, sytytän sitten kynttilät ja tulen takkaan. Joku ilta saatan inspiroitua siivoamaan jonkin nurkan tai kaapin, tai sitten vain olen ja makoilen sohvalla. Näin on hyvä - olen tyytyväinen tällaisiin jouluvalmisteluihin ja niin on mieskin. Nuorempana joskus "suoritin" joulua, mutta enää ei tarvitse, viitsi tai sitten sitä vain on sen verran viisastunut, että uskaltaa tehdä toisin.


Leppoisaa joulun odotusta sinullekin!

10 kommenttia:

  1. Viisaitapa haastat. Kuta pienempi on itse, sitä suurempi joulu tulee😊 Porvoossa en ole käynytkään, näyttää kivalta kaupungilta. Auvoisaa adventtiaikaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, kolmas adventtisunnuntai tuo joulun taas askeleen lähemmäksi. Kannattaa käydä Porvoossa, joka on kaunis kaupunki kaikkina vuodenaikoina.

      Poista
  2. Haaveena on päästä joskus käymään idyllisessä vanhassa Porvoossa juuri näin joulun alla. Kuvasi lisäsivät haavetta. On se kaunis kaupunki!
    Samoin on käynyt minulle: nuorena oli pakko puurtaa joulun eteen, mutta iän lisääntyessä tulen entistä armollisemmaksi ja nautin tunnelmasta ilman hössötystä. Joulu tulee muutenkin.
    Oikein siunattua, ihanaa, rauhaisaa adventinaikaa sekä joulun juhlaa, Hitunen! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Piipe! Vanhetessaan kai sitä vähän viisastuu jokainen...

      Poista
  3. Olisi kiva päästä käymään jouluisessa Porvoossa.
    Joulun rauhaa sinulle!

    VastaaPoista
  4. Kuulostaa todella nautinnolliselta joulun valmistelulta.
    Samantapaiseen reseptiin pyrin itsekin.
    Vielä on sujunut hyvin, ei stressiä.
    Toivottavasti jaksan nautiskella ilman suorittamisia jouluun asti :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juhlissa on usein parasta se valmistautuminen. Hyvää joulunalusaikaa sinulle ilman stressiä!

      Poista
  5. Ihanaa, ettei sulla ole joulustressiä. Mun pitää oppia tuo sama. Kuulostaa just ihanilta jouluvalmisteluilta. Tuo Porvoo on vähän niin kuin Rauma, sielläkin tuommoisia pikkuputiikkeja ja kapeita katuja. Iloa joulun odotukseen :)

    VastaaPoista
  6. Kiitos! Raumalla en ole vuosiin käynyt, mutta se on varmaan tunnelmaltaan samanlainen kuin Porvoo.

    VastaaPoista