Hitunen

Hitunen

maanantai 28. elokuuta 2017

Kesällä kerran


Lempikukkani päivänsini on tänä kesänä ilahduttanut runsaalla kukinnallaan, joka jatkuu vieläkin. Vuosia yritin kasvattaa päivänsineä aurinkoisella terassilla, mutta tämä varjon terassi sai sen vasta viihtymään. Tuo sinisyys vaan on niin valloittavaa, että joka vuosi jaksan näitä siemenestä asti kasvattaa. 


Kun puoliso sattuu olemaan parantumaton automies, joka kesä tulee käytyä erilaisissa ajoneuvoharrastajien tapahtumissa ja automuseoissa. Vanhat autot ovat kyllä minunkin mielestäni kauniita. Lapsuudenkodissani oli joskus Anglia, vähän eri mallia kuin tämä punainen kaunotar.


Pitihän sitä omaakin harrasteautoa "tuunata" sopivilla somisteilla. Mieheni toteutti vuosi sitten kesällä pitkäaikaisen haaveensa ja hankki vanhan Trabantin ajamalla sen Bulgariasta Suomeen. Minulle kyllä riittää hiukan lyhyemmät ajomatkat, etenkin kun ajomelu ei ole ihan pienimmästä päästä ja auton lämmityslaite puhaltaa vain lämmintä. 


Kangasalan Mobiliassa oli hieno näyttely vanhoista poliisi- ja paloautoista. Tämäkin sairaankuljetusauto siellä komeili muiden aikalaistensa seurassa. Kyllä vanhoissa autoissa on jotenkin eri lailla tyyliä kuin nykyisissä. 


Larsmon eli Luodon kunta Keski-Pohjanmaalla oli koristellut sillankaiteet käsitöillä monen muun kaupungin mallia seuraten. Vanhat ja uudet käsityöt kuorruttivat tylsännäköistä siltaa, vaikka maisema itsessään ei olisi mitään koristuksia kaivannut. Kyllä Suomen luonto on vertaansa vailla!


6 kommenttia:

 1. Vanhat autot on ihanan kauniita! Ja sitä on myös tuo Päivänsini! Kerran yritin kasvattaa, mutta kuoli alkuunsa :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No voi harmi, kun et saanut päivänsineä kasvamaan. Se taitaa olla hiukan kronkeli kasvatettava.

   Poista
 2. Kyllä ne somasti sinistä hehkuvatkin, nimittäin nuo päivänsinet.
  Trabant oli DDR:ssä unelma-auto, jonka saamista sai odottaa vuositolkulla. Nykyään Berliinissä voi osallistua Trabi-safariin ja ajella koristeellisilla Trabeilla pitkin kaupunkia.
  Suomessakin taisi aikoinaan olla Trabantteja myynnissä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pääsimme kesällä käymään myös yksityisessä Trabi-museossa täällä Suomessa. Omistaja oli hankkinut melkoisen määrän autoja aikanaan Saksassa työskennellessään, kun niitä oli saanut halvalla muurin hajoamisen jälkeen.

   Poista
 3. Oi olisipa meilläkin päivänsineä elämänlangan tilalla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, se elämänlanka on melkoinen riesa, vaikka kaunis onkin.

   Poista