Hitunen

Hitunen

sunnuntai 21. joulukuuta 2014

Lapsen joulurukous


"Ope, meille ei tänä vuonna taida tulla joulu ollenkaan", oli erään pienen koululaisen huoli muutama päivä ennen joululoman alkua. "Kun me ollaan niin köyhiä, että meillä ei ole varaa ostaa mitään." Viisas opettajansa - kollegani - lohdutti lasta parhaansa mukaan ja sanoi, ettei se joulun saapuminen ole ostamisesta kiinni. Lapsi halusi kuitenkin tehdä jotakin ilahduttaakseen muuta perhettä ja niin opettajan innostamana hän taiteili rautalangasta sydämiä, joihin pujotteli helmiä.


Olen miettinyt lapsia, joita joulu pelottaa. Lapsia, jotka jäävät ilman lahjoja. Lapsia, jotka hukkuvat lahjoihin. Lapsia ilman rakkautta ja aitoa välittämistä. Ihan tekee kipeää, kun ajattelee, miten itse olen saanut lapsuuden jouluista ihania lämpimiä muistoja onnellisista hetkistä koko perheen kanssa. Lahjoja oli joskus vain yksi tai kaksi lasta kohden, mutta tavaramäärää tärkeämpää oli se joulun tuntu. Joulun, jonka suuren sanoman äärelle koko perhe sai hiljentyä ja kokea sanoinkuvaamatonta yhteyttä sukupolvien ketjussa. Ja jouluissa oli myös pieniä ihmeitä osoituksena Isän Jumalan huolenpidosta.


Neljäs adventtisunnuntai on illassa. Joulu on melkein tässä. Kaunista on ja rauhallista. Mitä muuta enää tarvitsisi. Tässä on kaikki. Tähän hetkeen sopii vanha rakas Lapsen joulurukous.


Olkoon joulusi täynnä rauhaa ja iloa, valoa ja lepoa! 

2 kommenttia:

  1. Sydäntä riipaisee, kun kuulee näistä lapsista, joiden kotona ei ole varaa laittaa joulua. Kaiken yltäkylläisyyden keskellä on myös niitä, joilla ei ole juuri mitään. Muistetaan heitä ainakin rukouksin!

    Siunattua joulua Sinulle ja läheisillesi!

    VastaaPoista
  2. Kiitos Hitunen! Minulle, aikuiselle, riittää jouluksi se, että saan kaikessa rauhassa istua, lukea ja katsella kynttilän liekkiä. Lapset toki toivovat joululta jotakin muutakin, vaikka suuri määrä tavaraa ei välttämättä merkitse suurempaa määrää joulumieltä.

    Siunattua joulunaikaa sinulle ja perheellesi!

    VastaaPoista