Hitunen

Hitunen

sunnuntai 19. tammikuuta 2014

Kukka


Kasvit ovat ihmeellisiä. Ne jaksavat ilahduttaa meitä ihmisiä kaikkina vuodenaikoina. Kuistin plus viiden asteen viileydessä pelargonia lykkäsi uusia nuppuja. Napsin ne pois, vaikka sääliksi kävi pikkuruisia. Muistoksi nappasin muutaman kuvan uudella puhelimellani ja muokkasin kuvia hieman picmonkeylla.


Keittiömme kaapiston päällä iloa jokaiseen päivään tuovat toisenlaiset kukkaset, Arabian kukkaset. Vuosien varrella olen kerännyt näitä kirppareilta ja maksanut korkeintaan viisi euroa kappaleelta.


Ja vielä pinkinpunaisena hehkuu joulun kukkanen itäisellä ikkunalla. Kohta on aika kaivaa purkit ja siemenet esiin ja tuoda sille kavereita. Tuskin maltan odottaa...


4 kommenttia:

 1. Ihania kukkasia! Kauniita nuo Arabian kupit, pari-kolme noista oli minullekin tutumpia :)

  VastaaPoista
 2. Kauniit on kukat, liikuttava pelargoonikin! Keskitalven värittömyyteen tarvitaan kukkia! Kiitos tästä kuvakimpusta ; )

  VastaaPoista
 3. Kauniita kuvia! Minäkin koetin säästää yhden kesäpelargonian hengissä talven yli ikkunalaudalla. Viime talvesta se selvisi, mutta nyt näyttää aika epätodennäköiseltä. Vähän vettä on tainnut olla liian vähän.

  VastaaPoista
 4. Kiitos kommenteistanne - kukkia tarvitaan kaikkina vuodenaikoina ihmisiä ilahduttamaan. Pelargoniani (ihan tavallisesta taimimyymälästä ostetut) ovat selvinneet melko viileällä mutta valoisalla kuistilla jo useiden talvien yli, kastelutahtina kerran kuussa kunnolla. Maaliskuussa leikkaan ne ja toukokuusta alkaen alan ulkoiluttaa. Syyskuun tullessa kannan kukat takaisin kuistille. Helppoja ja kauniita, ja kaiken lisäksi tuovat mieleen äidin.

  VastaaPoista