Hitunen

Hitunen

lauantai 14. syyskuuta 2013

Sadonkorjuun aika

Syyskuinen likimain helteinen päivä on illassa. Kasvimaan sato on korjattu talteen - siis se, mitä siitä oli loppukesän herkuttelujen jälkeen jäljellä. Muurikassa paistuivat tänään oman maan perunat, porkkanat, punajuuret, sipulit ja mangoldit sulassa sovussa makkarapalojen kanssa. Ai että oli hyvää, maistui niin kesälle vielä.

Kesän ihanimmat kukkijat, tsinniat ja pelargoniat, ovat nyt syyskuun aikana oikein innostuneet näyttämään parhaita puoliaan eivätkä meinaa ollenkaan lopettaa uusien kukkanuppujen kasvattamista.
Tämänpäiväisessä lämmössä tarkeni hyvin syödä terassilla ja pyykitkin kuivuivat vielä muutamassa tunnissa. Alla näkymä kuistin ikkunan läpi terassille, jossa tsinniat kukkivat isossa ruukussa.

Syötävän sadon lisäksi keräsin tänään kasvimaan laidalta yhden koristekurpitsantaimen tuottaman moni-ilmeisen sadon.


Mielessä soi taas laulu. Olisiko Simojokea & Kaskista tämäkin.

Sadonkorjuun aika on tässä, 
sadonkorjuun viimeisen,
mutta illassa hämärtyvässä
työmiehiä näe en.
Vielä tänään on tehtävä meille
vielä hetken aikaa näät,
kunnes kuoleman laaksojen teille
hiljaa vaipuvat tähkäpäät. 


2 kommenttia:

  1. Simojoen-Kaskisen laulut on niin kauniita. Luin tuolta alempaa, että olit luvannut mulle lyhtykoison taimia, kiitos etukäteen! Odotetaan kevättä :) Siunattua sunnuntaita!

    VastaaPoista
  2. Kiitos, sunnuntai oli siunattu! Lyhtykoison taimia riittää muillekin, joilta tuo ihanuus vielä puutarhasta puuttuu. On se niin hyvä kasvi leviämään. Mukavaa viikkoa sinulle, Sesse!

    VastaaPoista