Hitunen

Hitunen

tiistai 9. heinäkuuta 2013

Pisaroita

Voi, kunpa sataisi! Edes yhden päivän. Huomiseksi on taas luvattu sadetta. Toivottavasti meteorologien lupauksiin voisi tällä kertaa luottaa. Meillä kun ei ole satanut tänä kesänä kovinkaan monta kertaa. Ja vain hyvin vähän kerrallaan. Niin ettei edes sadevesisaavi täyty. Naapurikylissä on kyllä satanut. Ja anoppilassa Kokkolan seudulla. Olimme siellä reilut kolme vuorokautta ja joka päivä satoi. Sillä aikaa täällä kotipuolessa ei satanut. Epäreilua.

Anopin kukat saivat siis vettä suoraan taivaasta. Jospa meilläkin huomenna. Ja mustikat ja vadelmat, ne vasta odottavatkin vettä. Eilen halkeilevaa kasvimaata kastellessa teki mieli jo suihkuttaa metsän laitaan vadelmillekin, mutta säästäväisyys iski. Ei nyt sentään metsää ruveta kastelemaan.
Onneksi meressä sentään riittää vettä. Ja meillä on etuoikeus viitenä iltana viikossa saunoa ja uida hyvässä seurassa. Kai kotikuntamme on sitten jollain tavalla rikas tai ajattelee kuntalaisten parasta, kun tarjoaa tällaista ylellisyyttä ilmaiseksi. Ja kun satumme asumaan muutaman kilometrin päässä rannasta, eihän sitä voi jättää polskimista väliin.


Niinpä, mitä sitä kesällä muuta toivoisi kuin aurinkoa ja vettä sopivasti! Ja jäätelöä...

3 kommenttia:

  1. Täällä alkoi aamulla sataa, nyt on tullut oltua tässä koneella sen verran, että käynpäs kurkistamassa mikä nyt on tilanne...ei sada enää...eli tosi vähän tuli taas vettä. Pilvistä kyllä on.

    VastaaPoista
  2. Keskiviikon pilvinen päivä kasteli lehdet ja vähän maan pintaa. Eilen oli jo pakko ottaa vesiletku käyttöön ja kastella kunnolla. Kukkapenkki on kuivunut mökkiloman aikana ja näyttää siltä, että täytyy miettiä jotakin uutta ja kaunista loppukesän ajaksi tyhjiin kohtiin. Uskaltaisiko tunnustaa: en ole vielä kastellut talviturkkia.

    VastaaPoista
  3. Meillä sitten onneksi satoi koko keskiviikon pientä tasaista sadetta, noin 7mm. Hyvä sekin. Häivähdys, uimavedet ovat nyt tosi lämpimiä, mene ihmeessä uimaan. Ei se vesi tästä paljon enää lämpene. Rohkeutta!

    VastaaPoista