Hitunen

Hitunen

maanantai 27. joulukuuta 2021

Joulu kotona

 


Joulussa parasta on valmistautuminen, kiireettömyys, rauha ja perhe, jota on mukava hemmotella ja yllättää milloin milläkin tavalla. Toisaalta on myös kiva tulla itse yllätetyksi vaikkapa valmiilla aamuapalalla. Ihana oli saada koko perhe koolle Helsingistä ja Turusta ja viettää monta leppoisaa päivää yhdessä ruokaa laittaen, ulkoillen, pelaten lautapelejä, saunoen, jutellen... Itse olen aamunautiskelija, kun muut tykkäävät valvoa myöhään. Minusta on ihan parasta, kun saa herätä ennen muita ja sytyttää kynttilät ja tulet puuhellaan, lueskella rauhassa teekupposen ääressä. 


Oikeaa, isoa joulukuusta meillä ei ole ollut vuosiin, koska sen rahtaaminen sisään ja ulos ahtaista oviaukoista on turhan työlästä ja sotkuista, ja toisaalta meidän olohuone on niin pieni, että ei vain oikein mahdu. Ämpäriin asetellut oksat ovat korvanneet kuusen usein ja niin nytkin. Tunnelma syntyy valoista ja koristeista. Ja joulukukista tietysti!


Tänä jouluna on ollut myös ulkona  ihanan jouluista eli puuterilunta sopiva kerros. Auringonnousust ja -laskut ovat olleet upeita. Pakkasta on minun makuuni ollut hieman liikaa, mutta nyt kahdeksan astetta alkaa olla sopiva ulkoiluun. Hyvää vuoden viimeistä viikkoa! 


 

7 kommenttia:

 1. Kauniita joulukuvia! Hyviä välipäiviä sinulle!

  VastaaPoista
 2. Herttaisia joulukuvia! Minäkin olen nautiskellut kiireettömyydestä ja hiljaisuudesta. Eilen kävin reippaalla kävelylenkillä kahdenkymmenen asteen pakkassäässä ja ihastelin upeaa talviluontoa. Kiitollisuus täytti mielen!
  Siunattua vuodenvaihdetta ja uutta tulevaa vuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä nyt kannattaakin nauttia ihanasta talvisäästä, ja tänään ei onneksi ollut enää kovin kylmää, kun tein kävelylenkin kylätiellä.
   Kiitos, samoin sinulle siunausta tulevaan vuoteen!

   Poista
 3. Ihanan kauniit tunnelmaa luovat kuvat❤
  Mukavaa loppuvuotta sinulle!

  VastaaPoista
 4. Mahtavat tunnelmat ja kuvat!

  Meille aito oikea joulukuusi ei pääse allergiani vuoksi.
  Monta vuotta kärvisteltiin, ennen kuin hoksattiin ongelman ydin.
  Joulu(kin) on paljon mukavampi ilman vuotavaa nenää 👍

  Perhe on parasta, vaikka kokemuksesta tiedänkin,
  että joulu sujuu vallan mainiosti, vaikka joku ei jostain syystä pääsisikään paikalle.

  Ihanaa uuden vuoden odotusta 🥰!

  VastaaPoista