Hitunen

Hitunen

torstai 9. heinäkuuta 2020

Kukkia, lintuja, pilviä


Kesäkuun helteet olivat ja menivät, ja tämäkin ruohosipulinvartija on sittemmin saanut kastua moneen kertaan. Betoninuttu ei onneksi sateista paljon piittaa, ja maalle sade on ollut mannaa. Eikä sateessa uiminenkaan hassumpaa ole - kaikki on kiinni asenteesta.






Lähirannalla olemme seuranneet usean  joutsenpariskunnan elämää koko alkukesän. Muuten ihan mukavaa seurailla, mutta siitä emme pitäneet, että joutsenet kakkasivat rannan täyteen epämiellyttäviä kasoja. Lopulta viritimme oranssin narun rannan poikki ja se auttoi. Nyt joutsenet eivät tule hiekalle, mutta uivat kyllä lähistöllä.



Muitakin siivekkäitä on tullut seurailtua, ja yhtenä iltana rannalta lähtiessämme ruohikossa kökötti pikkuinen poikanen hiljaa. Ehkä lentoharjoitukset olivat vasta aluillaan tällä söpöläisellä:




Avoimet puutarhat on muodostunut minulle jo perinnetapahtumaksi, jota ei malta jättää väliin, vaikka vähän vettä ripsuttelisikin. Tällä kertaa vierailin anopin ja kälyn kanssa kahdessa puutarhassa, joissa  oli kekseliästä kierrätystä ja kukkarunsautta. Sade tosin oli vienyt parhaan loiston pioneista, mutta muuten oli oikein mukava kierros jälleen. Nämä puutarhat olivat Salon seudulla.





Tähän raidalliseen uusuun ihastuin, mutta nimeä en muista. Tunnistaako joku, mikä tämä voisi olla?  Punaisen lupiinin taimen ostin itsellenikin, vaikka en vielä tiedä, mihin sen istutan. Punainen lupiini ei kuulu vieraslajilupiineihin.



Yksi viimeaikaisimmista ihastuksistani on varjolilja, jota omaan pihaani on ilmestynyt jostain ihan itsekseen. Tosin vasta yksi kukassa oleva yksilö, mutta lähistöllä oli jo toinen alku. Alla oleva kuva on kuitenkin puutarhakierrokselta, josta  ostin myös varjoliljan siemeniä.


Kaunista kesän jatkoa sinulle!

5 kommenttia:

  1. Ah, ihania kukkasia sielläkin! Ostin myös pari kukantainta (sormustinkukka) näytöspihasta ja toivon niiden saavan kasvuvauhtia myös uudessa kodissaan.
    PS: Kiva tuo ensimmäisen kuvan taideteos. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sormustinkukka yleensä kyllä selviää aika monenlaisessa maassa, ainakin minulla, ja leviääkin sopivasti.
      Kiitos, en tiedä, jos loppukesästä innostuisin taas tekemään noita betonirättitöitä!

      Poista
  2. Se on kirjoapteekkarinruusu! Ihana ja upea. Vanhan kodin pihalla kukkii juuri parasta aikaa. Tekee kyllä juurivesoja, siis leviää. Mutta tuollainen ihanuus saa kai levitäkin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos tiedosta, ehkä menee hankintalistalle vielä tälle kesälle. Meillä on tilaa levitä!

      Poista