Hitunen

Hitunen

lauantai 8. kesäkuuta 2019

Majakkasaarella


Eräänä kauniin kesäisenä päivänä toukokuussa teimme ystäväporukalla retken Uudestakaupungista Isokarin majakkasaarelle. Matkustaja-alus M/S Kertulla matka taittuu puolessatoista tunnissa, ja maisemien ihailun lisäksi aikaa voi kuluttaa vaikka kahvitellen.Risteilyn hintaan sisältyy menomatkan kahvien lisäksi lounas saarella sekä opastus.



Isokari kuuluu Selkämeren kansallispuistoon ja sen majakka on seissyt näillä kallioilla jo yli 180 vuoden ajan. Majakka on liki 50 metriä korkea merenpinnasta mitattuna, ja on näin Pohjanlahden korkein majakka. Majakasta avautuu hienot näkymät merelle - jos vain uskaltautuu ylös näköalatasanteelle asti. Ikkunoistakin näkee ihan hyvin...


Majakan lisäksi saarella on paljon muuta mielenkiintoista katsottavaa. Upeita kallioita ja merta en varmaan koskaan väsy katselemaan. Lampaat, erikoiset kasvit ja vanhat rakennukset tuovat oman lisänsä retkipäivään.







4 kommenttia:

  1. Onpa kaunista!
    Majakka ja saari on vastustamaton yhdistelmä :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä, majakka kalliolla olla symbolisestikin hieno kuva!

      Poista
  2. Kaunista <3 Tuo olisi mielenkiintoinen...itse en ole koskaan käynyt majakassa, kerään vain majakkakortteja :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Majakkakorteista on hyvä aloittaa. Suomessa on yllättävän paljon majakoita pitkin rannikkoseutua. Mm. Kokkolan lähistöllä on hieno Tankarin majakkasaari. Täällä meillä päin on Bengtskärin majakka, jossa en ole vielä käynyt.

      Poista