Hitunen

Hitunen

lauantai 2. marraskuuta 2013

Marraskuun maisemissa

Lämmin lokakuu vaihtui marraskuun mustaan pimeyteen ja karun kuraiseen maisemaan. Tämä aamu yllätti kuitenkin auringon pilkahduksella ja mukavan lämpimällä säällä. Sauvakävelylenkillä pellon pientareelta bongasin paljaassa pajunvarressa jotain vaaleanharmaata: pajunkissoja! Kummallisia syksyjä nämä nykyiset.


Ilotulituksetkin ovat yleensä olleet vuodenvaihteen juttuja, mutta tämä riemuisa räiske oli lokakuisilta syysfestivaaleilla Pardubicessa. Piristihän se sateista ja pimeää iltaa - sen hetken kun kesti. Ja sai taas miettimään kaiken savuna ilmaan haihtuvan merkityksen lisäksi sitä, että pitäisi investoida kunnon kameraan. Nykyisillä kännykkäkameroillakin ottaa parempia kuvia kuin minun Canonillani. Jostain syystä useimmat kuvat ovat rakeisia, vaikka valoakin olisi riittävästi. Mies ehdotti, että ostaisin kameran, jolla voi soittaa. Eli hyvän kännykän, jossa on kunnon kamera. Se olisi aina mukana ja helposti saatavilla yllättävän kuvauskohteen osuessa eteen. Voi olla, että minun kärsivällisyyteni ei riittäisi järjestelmäkameran käytön opetteluun, joten ehkä täytyy luopua vanhasta kännykästä ja ostaa uusi. Periaatteitani vastaan se kyllä hieman sotii, sillä yleensä en osta uutta, ennen kuin entinen hajoaa.

Marraskuun ovi on avattu ja vuoden viimeinen kuukausi odottaa vielä vuoroaan. Ei haittaa sateet ja synkät illat, sillä ovathan ne merkki siitä, että voi rauhassa sytytellä kynttilöitä talon täyteen ja  käpertyä sohvannurkkaan viltin sisään. Käteen mukillinen kuumaa juomaa ja ehkä hyvä kirja tai lehti. Nautiskellaan tästä ihanuudesta.


5 kommenttia:

 1. Kännykkäkamera on siitä hyvä, että se on aina mukana, kun olis vaan mahdollisimman hyvä kameraltaan. Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 2. Kyllä sellainen kamera olisi mukava, jota voisi pitää aina mukana. Äitini ottaa kaikki valokuvat kännykällään.

  VastaaPoista
 3. Marraskuullesi paljon levollista valoa!
  KAstuimme hetki sitten kaatosateen yllättäessä meidät hautausmaalla.
  Nyt kuuluu keittiöstä mikron piippaus.....GLÖGI on lämmin! Ostin ensimmäisen tölkin:)

  Siunattua pyhäinpäivän iltaa sinulle, ystävä♥

  VastaaPoista
 4. :D voi vääntää jouluiset pajukranssit oveen.. Joo, vähän on jänniä nuo luonnonilmiöt nykyään.

  Samaa olen harmistellut omasta Canonistani. Kolme neljä vuotta sitten hankin sen ja silloin otti paremmin kuvia. Nykyään on koko ajan tarkennusongelmaa. Lienee tyyppivika?

  VastaaPoista
 5. Kiitos kommenteista, kaikki ystävät! Kamerani on myös jotain 4-5 vuotta sitten ostettu ja alussa oli ihan ok. Harmi, että nykyään tehdään vain kertakäyttötavaraa!

  VastaaPoista