Hitunen

Hitunen

perjantai 14. kesäkuuta 2013

Siivouspäivän iloja ja nuppuja

Perjantai, siivouspäivä. Yhtäkkiä saan inspiraation: yläkerran kirjahylly on siivottava perusteellisesti. Kirjat pois, hyllyn ja kirjojen imurointi. Osa kirjoista paperinkeräykseen - lasten vanhoja oppikirjoja - osa pinoon: tulevalle työpaikalle, ja osa kirjoista menee askartelukäyttöön. Lastemme vanhoja kouluvihkoja löytyy vino pino. Niistä puhtaat sivut irti suttupapereiksi, paitsi kirjoitusvihkoista. Lasten itse kirjoittamat tarinat ovat hauskaa luettavaa, jo nyt ja myöhemminkin. No niin, päivän hyvä, kierrätyshenkinen työ on tehty.

Ennen alakerran siivousta pistän cd-soittimeen levyn, Simojoen Arjan ja Pekan lauluja Psalmien teksteihin. Istun hiljaa vanhalla, lapsuukodista peräisin olevalla tuolilla. Kiitollisuus menneistä ja nykyisistä täyttää mielen. Kiitollisuus kasvaa tanssiksi, kun levyllä päästään kohtaan: Kohottakaa huuto Korkeimmalle! Tuo laulu tuo aina mieleen äidin ja isän:
"Täällä voimme aavistella vasta,
kuinka kerran juhlitaan.
Milloin on se päivä jolloin
pääsen juhlaan suurimpaan?"
Suurin juhla kerran kotona Taivaassa odottaa meitä! Ulkona sataa vettä tasaisena virtana, ja minun sisälläni pulppuaa ilon ja toivon virta.

Sadetta  on tullut viime päivinä hiljalleen useaan kertaan. Kiva puuhailla välillä sisällä. Ja antaa milloin minkäkinlaisen inspiraation iskeä. Tässä yhden inspiksen tulos (kuvissa äiti joskus yli 50 vuotta sitten):

Eiliseseenkin katson kiitollisena. Sain tavata ystäviä, niin kasvokkain kuin luurissa. Voi miten kiitän heistä jokaisesta: blogiystävästä, hengenheimolaisesta; velipojasta niin huomaavaisesta; opiskelukaverista samalla aaltopituudella ja uusimmasta ystävästä, siskosta, jonka kanssa tapaamiset kestävät helposti neljä tuntia ja eilinen puhelukin kaksi tuntia! Miten köyhä onkaan se, jolla ei ole yhtään ystävää - ja miten surullista, että heitä on paljon.

Huomenna, jos Jumala suo, on rakkaan aviomieheni kotiinpaluun päivä. Kahden viikon huitelu ympäri Keski-Eurooppaa kaksipyöräisellä on ohi ja reppu (vai pitäisikö sanoa sivulaukut) täynnä mukavia muistoja matkan varrelta. Odotan aamua niiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiin...................4 kommenttia:

 1. Ilo ja inspiraatio ihan pulppusi sanoissasi.
  Tuo levy on IHANA.
  Oli niin mukava tavata♥

  Sade on kastellut tänään. Mekin pidimme siivouspäivän.

  Kaikkea hyvää päiviesi kulkuun.

  VastaaPoista
 2. Aika hauskaa, kun minä juuri viime viikonloppuna siivosin kirjahyllyn, muun siivouksen keskellä ja kuuntelin Juha Tapiota ja Niina Åströmin Hilja Aaltosen runoihin tekemää ihanaa levyä !!
  Siunattua viikonloppua Sinulle!

  VastaaPoista
 3. Kiitos, Tinttarus ja Sesse!
  Juha Tapiolla on paljon hyviä kappaleita ja siivouspäivänä kuuntelin mm. Kaksi vanhaa puuta. Pidän JT:n laulujen sanoituksista erityisesti. Samoin Hilja Aaltosen sanoitukset N.Å:n laulamana ovat ihania,menevät syvälle. Siunausta alkavaan viikkoon teille molemmille!

  VastaaPoista
 4. Voi miten kauniin taulun olet koonnut äitisi kuvan ympärille! Tekstiäsi lukiessa nousee harmitus liiallisesta viipymisestä valokuvien parissa. Pitäisi varata enemmän aikaa hiljentymiseen ja Sanan lukuun. Mukavaa Juhannuksen odottelua!

  VastaaPoista