Hitunen

Hitunen

sunnuntai 13. heinäkuuta 2014

Pakkolepo


Kasvi/kahvihuone on jo melkein valmis, mutta ei ihan. Eilen aamulla mennessäni kastelemaan tomaatteja ajattelin päivän työlistaa: viimeistele kasvihuoneen lattian laatoitus, leikkaa nurmikko, siivoa talo ja pese ainakin keittiön lattia (jotta saa vastapestyt matot paikoilleen), poimi mustikoita edes piirakan verran ja leivo se piirakka, poimi mustaherukoita hyytelöä varten. Heti perään ajattelin, että minähän olen lomalla - miksi siis raadan ihan hullun lailla aamusta iltaan, voi kun saisi levätä. Ja puolen tunnin päästä makasin sohvalla vatsa sekaisin, kävin välillä oksentamassa ja jatkoin unia koko päivän sekä yön saamatta selville taudin alkulähdettä.


Sohvaa on käytettävä, jottei se sammaloidu. Lepo on tarpeen, jottei kroppa ja sielu näänny. Veltonoloisena kerään vielä tämän päivän voimia tulevaa varten ja ehkä sitten huomenna jaksan pihalla taas muutakin kuin valokuvata. Tässä kuitenkin muutamat minulle nimettömät kasvit pihaltamme, autathan taas tunnistamaan!

Nimetön 1
Nimetön 2 (sama kuin 1, mutta erivärinen?)
Nimetön 3
Nimetön 4 (joku kello, kasvaa kuunliljojen seassa)

6 kommenttia:

 1. Toivottavasti olosi pian kohenee - tuo vatsatauti vie todella veltoksi, mennee muutama päivä ihan voimia kerätessä kun pahin on ohi. Todella kauniita nuo "nimettömät kukakset" - tuon ylimmäisen kukan ostin kukkakauppiaalta viime kesänä keittiöön - se hyvin viihtyi, kunnes ne vihreät kukka-ötök¨t veivät sen voimat ... Ihanasti pihassasi on värilopistoa!

  VastaaPoista
 2. Kiitos, ystävät, oloni on jo paljon parempi. Jaksoin tänään jopa leikata nurmikon ja nyppiä rikkaruohot kasvimaalta, joten elämä voittaa taas.

  VastaaPoista
 3. Toivottavasti olo on jo parempi!
  Arvaan: ensimmäiset voisivat olla harjaneilikoita ja kolmas koreatörmäkukka. Kellokukkia en erota toisistaan. Voisikohan tuo olla vuohenkello, kun kaikki kukat kasvavat samasta varresta (jos on niin se on oikein kova leviämään).

  VastaaPoista
 4. Veikkaan sittenkin että alin olisi varsankello :)

  VastaaPoista
 5. Pitkästä aikaa blogeissa vierailemassa. Vähän pakkoleposi kaltaista aikaa on täällä vietetty erilaisten juttujen kanssa. Ihania kesäkuvia ja -tunnelmia sinulla täällä :). Siunattua kesän jatkoa.

  VastaaPoista